Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Novoj generaciji studenata Filozofskog fakulteta uručeni indeksi

Magdalena Kostić 1.10.2022. Foto Komentari

Na Filozofskom fakultetu su danas, 1. oktobra, svečano uručeni indeksi 51. generaciji studenata. Dodela je održana u amfiteatrima i učionicama gde su studenti bili podeljeni po departmanima. Filozofski fakultet je ove godine upisalo preko 700 brucoša.

Foto: Magdalena Kostić

Na samom početku u prostorijama Fakulteta čula se himna Republike Srbije Bože pravde, nakon čega je usledila studentska himna Gaudeamus Igitur. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa profesorima, asistentima, saradnicima i dobiju sve neophodne informacije u vezi sa nastavom i samim studiranjem. Parlament Univerziteta je napravio Vodič koji je podeljen brucošima kako bi se upoznali sa pravima i obavezama studenata, osnovnim pojmovima sa kojima će se suretati tokom studija, kao i sa znamenitostima koje mogu posetiti u gradu, s obzirom na to da mnogi dolaze iz različitih krajeva.

Student-prodekan Filozofskog fakulteta Marko Sotirović u razgovoru za Studentski dnevni list objasnio je da su Vodič dobijale i prethodne generacije, ali da je ovogodišnji unapređen ažuriranim informacijama koje su značajne za sve brucoše.

U Vodiču se mogu pronaći detaljnije informacije o svakom fakultetu Univerziteta, studentskom Parlamentu, Savezu studenata, kao i akcijama koje ova organizacija sprovodi i informacijama o studentskim domovima, menzi, poliklinikama. Nadamo se da će naš Vodič brucošima biti od pomoći i da će u njemu pronaći sve potrebne informacije koje ih zanimaju, izjavio je Sotirović. 

Nastava na Filozofskom fakultetu kreće 17. oktobra, a o njenom načinu realizacije se možete informisati u našem tekstu, kao i na sajtu Fakulteta. 

fakulteti,dodela indeksa,brucoši,Filozofski fakultet,vodič za brucoše,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.