Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Pozorišni maraton povodom Dana Univerziteta

Sara Stojčić 10.6.2022. Komentari

Povodom Dana Univerziteta, Studentski kulturni centar sa svojim Akademskim pozorištem, organizuje tradicionalni „Pozorišni maraton” u subotu 11. juna u Dvorištu Univerziteta. Na repertoaru će biti predstave „Kući”, „Tajna stare vodenice” i „Društvo mrtvih pesnika”. Početak večeri pozorišta zakazan je u 20.30 časova.

Foto: pixabay.com

Domaćin ovog dešavanja je Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra, i oni će izvesti pomenute tri predstave sa svog reptertoara.

Prva predstava, koja će biti izvedena sa početkom u 20.30 je Kući, po tekstu Ljudmile Razumovske, u režiji Davida Alića. Priča prati tragičnu sudbinu odbegle dece iz domova za nezbrinutu decu, predstavlja suočavanje sa surovim svetom koji ih okružuje – svetom punim ubistava, straha, preljube i vrlo malo smeha. Pored ovako crnog sveta, junaci traže svetlo i stvaraju svoj dom.

Naredna predstava koju će publika imati priliku da vidi, počinje u 23 časova i to je Tajna stare vodenice, rađena po istoimenoj knjizi Miloša Petkovića, koji je zajedno sa Petrom Nešić radio dramatizaciju. Adaptaciju i režiju potpisuju Aleksandar Mihailović i Miloš Cvetković. U predstavi se prepliću komedija i momenti horora, što čini ovu predstavu vrlo uzbudljivom, a sama radnja govori o skupu istorijskih, i ličnosti iz svetske književnosti koji pokušavaju da spasu svet od velikog zla.

I na kraju, u jedan čas posle ponoći, biće odigrana najnovija predstava na repertoaru Akademskog pozorišta – Društvo mrtvih pesnika. Predstava je rađena po tekstu Maje Bunjac, a u režiji Zorana Cvetkovića. Ova predstava prati neprestanu borbu mladih za slobodu i izbore, protiveći se nametnutim pravilima. Ona prikazuje jednu toplu priču o profesoru i njegovim đacima, koje on kroz književnost inspiriše da prate svoje snove.

Za sve zainteresovane, cena karte je 200 dinara i važi za sve tri predstave.

fakulteti,Pozorisni maraton,Dan Univerziteta,akademsko pozorište,Studentski kulturni centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.