Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Predavanje na temu „Srpska crkva u Kraljevini Ugarskoj” na Filozofskom fakultetu

Jelena Trajković 18.5.2022. Komentari

Predavanje na temu „Srpska crkva u Kraljevini Ugarskoj: modeli verske tolerancije”, biće održano 23. maja na Filozofskom fakultetu. Prostorija u kojoj će se održati je Amfiteatar 21, a početak je zakazan za 17 časova. 

Foto: unsplash.com

Predavanje će održati naučni saradnik Balkanološkog instituta SANU dr Nebojša Šuletić, a predavanje je u organizaciji departmana za istoriju Filozofskog fakulteta i Kluba istoričara 11. januar. Tema predavanja biće modeli verske tolerancije u periodu od 15. do 18. veka.

Dr Nebojša Šuletić bavi se istraživačkim radom u oblasti političke, društvene i crkvene istorije srpskog naroda u ranom novom veku, sa težištem na proučavanju osmanskog perioda u istoriji srpskih zemalja. Od 2004. godine bio je asistent na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu, gde je 2008. godine magistrirao, sa temom: Pećka patrijaršija krajem 17. i početkom 18. veka. Iste godine je izabran za docenta, a potom je 2013. godine doktorirao, sa temom: Sremski sandžak u XVI veku. Od 2019. godine, postao je saradnik Balkanološkog instituta SANU u Beogradu. Učestvovao je u izradi Enciklopedije srpskog naroda i Srpskog biografskog rečnika, koji izdaje Matica srpska u Novom Sadu. Član je uredništva Zbornika Matice srpske za istoriju. 

Ulaz je otvoren sve zainteresovane!

fakulteti,studenti,predavanje,Departman za istoriju,Filozofski fakultet,nebojša šuletić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.