Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Nizom predavanja na Prirodno-matematičkom fakultetu obeležiće se Mesec matematike

Maša Stojiljković 13.5.2022. Komentari

Departman za matematiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje niz naučno-popularnih predavanja povodom obeležavanja Maja Meseca Matematike. Sva predavanja biće organizovana onlajn preko platforme Zoom, a predavači će biti studenti i profesori sa Departmana za matematiku, kao i predavači iz srednjih škola. 

Foto: app.freeimages.com

Prvog dana predavanja koje je 12. maja biće održano predavanje pod nazivom Na braniku zastave IV: Benfordov zakon i red od 19 časova, a predavač će biti doc. dr Miodrag Đorđević. Zatim 13. maja biće održana dva predavanja u kontinuitetu takođe od 19 časova predavanje na temu Probem kvadrature kruga i kratak uvid u istoriju matematike koje će držati student osnovnih akademskih studija Bogdan Nastasović, a od 19 časova i 50 minuta predavanja koje će odgovoriti na pitanje Da li postoji idealni izborni sistem? koje će održati prof. dr Nebojša Dinčić.

Svako naredno predavanje biće održano od 19 časova. U četvrtak 19 maja održaće se predavanje Aleksandra Miloševića iz Gimnazije Svetozar Marković na temu Matematika kriptovaluta, a odmah u nastavku od 19 časova i 50 minuta predavač će biti doc. dr Miloš Cvetković sa Fakulteta zaštite na radu koji će govoriti o Sistemu linearnih jednačina- zašto ih učimo i kako ih primeniti? U petak 20. maja od 19 časova svi zainteresovani će moći da isprate predavanje Alekse Đorđevića i Natalije Ranđelović iz Gimnazije Svetozar Marković o Problemu minimalne površine. Nakon toga, moći će da isprate predavanje na temu U čemu je tajna savršenstva koje će održati student osnovnih akademskih studija Stefan Sekulić.

U četvrtak 26. maja održaće se dva predavanja gde će govoriti Andrija Živanović i Veljko Toljić na temu (Nastavi niz)3a od 19 časova i 50 minuta predavanje na temu P vs NP problem koje će održati Saša Vukašinović iz osnovne škole Vuk Karadžić i AD Vega iz Surdulice. Poslednjeg dana u petak 27. maja prvo predavanje će se odnositi na temu Matematika u doba Covid 19 i održaće ga doc. dr Marija Cvetković, a drugo predavanje od 19 časova i 50 minuta govoriće o Matematici i kosom hitcu koje će održati doc. dr Jelena MIilošević. 

Sva predavanja biće održana onlajn, a svi zainteresovani  sve informacije i linkove za pristup mogu pronaći na sajtu Prirodno-matematičkog fakulteta. 

 

fakulteti,studenti,PREDAVANJA,onlajn predavanja,mesec matematike,Prirodnomatematički fakultet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.