Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Književna promocija posvećena doc. dr Maji Vukić na Filozofskom fakultetu

Maša Stojiljković 12.5.2022. Komentari

Književna promocija posvećena radu i autorstvu doc. dr Maje Vukić biće održana 13. maja u amfiteatru 21 na Filozofskom fakultetu sa početkom od 12 časova.

Foto: app.freeimages.com

Dela koja će biti predstavljena su: Kombinovanje veznika i nevezničkih reči u srpskom jeziku (2020), Pravopisna i druga jezička vežbanja (2020) autorki Jordane Marković, Maje Vukić i Aleksandre Janić, Probudi me kad nađeš pero (2020), koje predstavlja antologiju savremenih bugarskih pripovedaka i kratkih priča i njihovi prevodi na srpski jezik koje su priredile Maja Vukić i Valeria Todorova, Godišnjak za srpski jezik (2021), FACTA UNIVERSITATIS Series: Linguistics and Literature (2020) i sva dela su  u izdanju Filozofskog fakulteta.

Na promociji će govoriti dr Valeria Todorova, prof. dr Jordana Marković, prof. dr Nadežda Jović, prof.dr Tatjana Trajković i doc.dr Ivana Mitić, dok će studenti Jelena Trajković i Nikola Mihajlović pročitati kraće odlomke iz zbornika Probudi me kad nađeš pero, a o dizajnu korica govoriće Darja Stojanović.

Doc. Dr Maja Vukić iznenada je preminula 4. septembra 2019. godine. Objavila je veliki broj naučnih radova u domaćim i stranim časopisima i bila je koautor udžbenika za sprski jezik za osnovnu školu.

Ulaz je otvoren za sve!

studenti,fakulteti,promocija,dr maja vukić,naučni radovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.