Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Humanitarna projekcija filma „Vi idite, ja neću” na Filozofskom fakultetu

Ganja Nikolić 13.3.2022. Komentari

Humanitarna projekcija filma „Vi idite, ja neću” biće održana 16. marta sa početkom u 18 časova u amfiteatru 21 Filozofskog fakulteta.

Foto: pixabay.com

Organizacija Srbi za Srbe u saradnji sa Savezom studenata Filozofskog fakulteta organizuje humanitarni bioskop, a na programu će biti igrani film Vi idite, ja neću. Ovaj dugometražni dokumentarni film Hadži Aleksandra Đurovića svoju premijeru imao je 2016. godine, a rađen je na osnovu knjige Ljetopis novog kosovskog raspeća mitropolita Amfilohija. Film govori o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, kao i o verskom i kulturnom nasleđu kroz celu istoriju, a posebno između 1998. i 1999. godine. U filmu se daje i osvrt na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Bolja kod Peći.

Organizacija Srbi za Srbe nastala je krajem 2005. godine kao ideja srpskog naroda da se okupi oko projekta pomoći socijalno ugroženim višedetnim srpskim porodicama širom Balkana. Organizaciju čine mladi i energični ljudi, koje spaja zajednička vizija i želja da pomogu onima koji ne žive u materijalnom izobilju, ali imaju brojno potomstvo.

Organizacija je od 2005. godine, uz pomoć velikog broja donatora iz celog sveta, prikupila sedam miliona evra donacija, čime je pomogla više od 2.800 porodica sa više od 14.000 dece širom Balkana. Osim direktne materijalne pomoći, porodicama je pomoć pružana i u narodnim kuhinjama, porodilištima, bolnicama, školama, univerzitetima i drugim institucijama. Više informacija o organizaciji može se naći na sajtu.

Svi zainteresovani da prisustvuju projekciji mogu kupiti karte u prodavnici Srbi za Srbe, koja se nalazi na adresi 9. Brigade 53,  ili na ulazu pred događaj. Cena karte iznosi 200 dinara.

fakulteti,Filozofski fakultet,projekcija filma,humanitarna projekcija,film,Srbi za Srbe,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.