Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Virtuelni dani pedagogije

Ana Adamović 24.11.2021. Komentari

Virtuelni dani pedagogije održaće se u periodu od 29. novembra do 3. decembra na Google Meet platformi. Departman za pedagogiju na Filozofskom fakultetu poziva sve zainteresovane učenike, stručne saradnike, profesore i studente da budu deo aktivnosti u okviru Dana pedagogije.

Foto: unsplash.com

Aktivnosti počinju 29. novembra, otvaranjem nagradnog konkursa za srednjoškolce. Na raskršću između tradicionalne i savremene nastave je tema za eseje koji treba da se dostave do 15. decembra, a pisci dva najbolja eseja će biti nagrađeni. Prvo mesto podrazumeva dobijanje eksternog hard-diska, oslobađanje naknade za polaganje prijemnog ispita za upis na Osnovne akademske studije pedagogije, oslobađanje troškova pripremne nastave i brendirani material Filozofskof fakulteta. Istog dana, s početkom u 20 časova, održaće se predavanje na temu Područje rada školskog pedagoga i identitet pedagoga. Realizatori predavanja su prof. dr Jelena Maksimović i dr Jelena Osmanović Zajić.

S početkom u 20 časova, 30. novembra, održaće se aktivnost Škola i izbor zanimanja, koja se sastoji iz predavanja na temu Škola kao faktor u izboru zanimanja, a predavaće prof. dr Zorica Stanisavljević Petrović. Drugi deo aktivnosti jeste radionica na temu Upiši pedagogiju, a realizatori su prof. dr Marija Marković i asistentkinja Anastasija Mamutović. Takođe, u radionici će aktivno učestvovati i studenti treće i četvrte godine OAS pedagogije.

Otvorena diskusija sa maturantima i studentima na temu Socio-emocionalna (ne)pismenost učenika, održaće se 1. decembra u 20 časova. Aktivnost organizuju Dragana Dimitrijević i Dejana Milošević. Narednog dana, 2. decembra u 19.30 časova, održaće se aktivnost Pedagogija moj pravi izbor, gde će se srednjoškolci bliže upoznati sa pedagogijom kroz razgovor sa pedagozima iz prakse. Gostovaće pedagozi iz prakse zaposleni u državnom, privatnom i nevladinom sektoru. Realizatori su Dragana Dimitrijević, Milica Dimitrijević i Danijela Milošević.

Poslednjeg dana Virtuelnih dana pedagogije, 3. decembra s početkom u 20 časova, srednjoškolci će imati priliku da saznaju sve potrebne informacije o studijskom programu i načinu studiranja, kroz aktivnost Na kafi sa studentima – pitaj buduće kolege. Realizovaće je studenti pedagogije, a moderatori su Marija Đorđević i dr Jelena Osmanović Zajić. Pored ovoga, istog dana će biti postavljen i kviz Zanimljivosti o pedagogiji, koji je edukativnog i zabavnog karaktera.

Nagradni konkurs za profesore i stručne saradnike je otvoren 15. novembra i podrazumeva dostavljanje stručnog rada na temu Na raskršću između tradicionalne i savremene nastaveSve informacije o konkursu su dostupne na sajtu.  Sve dodatne informacije o Virtuelnim danima pedagogije, aktivnostima, linkovima i prijavama za učestvovanje, dostupne su na sajtu Filozofskog fakulteta.

fakulteti,studenti,pedagogija,virtuelni dani,konkurs,radionica,Filozofski fakultet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.