Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Desetogodišnjica postojanja „SDL-a”

Emilija Kostić 13.11.2021. Video Komentari

Naša redakcija juče je proslavila jubilarni deseti rođendan. Proslavu su svojim prisustvom ulepšali sadašnji i bivši novinari, urednici i lektori „Studentskog dnevnog lista”, kao i deo profesora i asistenata Filozofskog fakulteta.

Foto: Dragan Jevremović

Ovom prilikom se doc. dr Neven Obradović prisutnima obratio, ne samo kao upravnik Departmana za komunikologiju i novinarstvo već i kao jedan od prvih novinara koji su pisali za naš list: Smatram da je Studentski dnevni list ponos i blago našeg Departmana, gde studenti imaju priliku da se edukuju o novinarstvu kroz praksu, da sami osete teren. Dodao je da je veliki uspeh to što je list prepoznat kako u Nišu tako i među drugim studentskim medijima u Srbiji. Bilo je i uspona i padova, ali smo zajedničkim snagama uspeli i izgurali dovde, rekao je Obradović i svima čestitao deset godina postojanja redakcije.

Trenutni sastav redakcije, u saradnji sa bivšim sastavom, kao i u saradnji sa čitaocima, pripremio je za ovaj jubilarni rođendan prvi kratak dokumentarni film o Studentskom dnevnom listu. U toku večeri doc. dr Dušan Aleksić istako je značaj postojanja studentskih medija. Studenti su ti čiji je zadatak da šire kritičku misao, da promovišu nešto što se zove dobar novinarski proizvod, pojasnio je Aleksić. Nada se da će ubuduće Studentski dnevni list imati veće mogućnosti za saradnju, bolju tehničku opremu i da će postati redakcija na koju će mnogo ljudi biti ponosno.

neven

Doc. dr Neven Obradović, Foto: Jelena Ilić

Studentski dnevni list osnovan je 11. novembra 2011. godine na inicijativu studenata Filozofskog fakulteta, posebno Departmana za komunikologiju i novinarstvo i Departmana za srbistiku, a u saradnji sa profesorima Fakulteta i Američkom ambasadom. Naši novinari iz godine u godinu pokušavaju da poboljšaju kvalitet rada i objava, a trude se i da čitaoce na najbolji mogući način informišu o trenutnim dešavanjima u gradu. Fotografije sa rođendana možete pogledati na našoj Fejsbuk stranici, dok u prilogu možete pogledati dokumentarni film u našoj produkciji o radu SDL-a.

fakulteti,Studentski dnevni list,Filozofski fakultet u Nišu,Desetogodišnjica,

Video prilog

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.