Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Fakulteti

Potpisan sporazum o saradnji između Naftne industrije Srbije i Filozofskog fakulteta

Ksenija Dimitrijević 19.5.2021. Komentari

Sporazum između Naftne industrije Srbije i Filozofskog fakulteta potpisan je 18. maja u bašti Filozofskog fakulteta.

Foto: filfak.ni.ac.rs

Početak tradicionalne Nedelje Departmana za ruski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu obeležio je sporazum koji omogućava saradnju na projektima od zajedničkog interesa u oblasti popularizacije ruskog jezika na području jugoistočne Srbije. Doprinos ove saradnje ogleda se u unapređenju različitih vidova popularizacije ruskog jezika i ruske kulture, kao i razvoja naučnih istraživanja i razmene znanja u okviru NIS-ovog programa Energija znanja.

Stručnjaci predavači NIS-a predstavili su teme predviđene nastavnim planom i programom fakulteta, uključujući studente Filozofskog fakulteta u iste te programe namenjene mladima. Događaju su prisustvovali zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije Vadim Smirnov, savetnik zamenika generalnog direktora Snežana Lakićević, autorke udžbenika Jelena Ginić, prof. Filološkog fakulteta u Beogradu i Nataša Ajdžanović, prof. Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Ovom prilikom promovisan je udžbenik ruskog jezika Ni puha ni pera u objavljivanju Centra Ruskog geografskog društva u Srbiji, uz finansijsku podršku kompanije NIS a.d. Novi Sad. Udžbenik je uručen nastavnicima iz Mreže nastavnika ruskog jezika. 

Nedelja Departmana za ruski jezik i književnost nastavlja se do 24. maja u realizaciji profesora i nastavnika Filozofskog fakulteta.

 

fakulteti,Filozofski fakultet,Ni puha ni pera,ruski jezik i književnost,energija znanja,kompanija NIS,sporazum,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.