Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Ostali sportovi

Zimski maraton samoprevazilaženja okupio trkače iz regiona

Ljubica Slavković 2.3.2020. Video Komentari

Zimski maraton samoprevazilaženja održan je 1. marta u parku Čair. Prvo mesto u polumaratonu zauzeo je Velimir Bojović sa vremenom od jedan sat i 19 minuta, dok je prvoplasirani u maratonskoj trci Darko Pop Acev sa vremenom od tri sata i 11 minuta. 

Foto: Marko Mitić

U maratonu su mogli učestvovati svi koji su stariji od 18 godina, dok su se u polumaratonu mogli takmičiti stariji od 16 godina. Oni koji su trčali maraton dužine od 42,2 kilometara startovali su u 10 časova, dok su oni koji su se prijavili za polumaraton startovali u 11 časova i imali zadatak da istrče 21,1 kilometar. Učesnici su trčali stazom dužine 1.057 metara, ravnom asfaltnom podlogom. Kako bi trkači svoju trku realizovali do kraja, bilo je potrebno da istrče 40 ili 20 krugova, u zavisnosti od toga da li trče maraton ili polumaraton. Tokom cele trke mogli su se koristiti topli napici i hrana iz okrepne stanice.

Darko Pop Acev je na ovaj maraton došao iz Skoplja i kaže da je zadovoljan ovogodišnjom organizacijom trke. Učestvujem peti put na ovom događaju. Prošle godine nisam pobedio, ali one prethodne i ove jesam. Ljudi su ovde super i zbog toga se prijavljujem gotovo svake godine, kazao je on za Studentski dnevni list.

viber image 2020 03 02 11 49 35

Foto: Marko Mitić

Jedan od najstarijih trkača bio je Milorad Petrović koji je došao iz Jagodine. On iza sebe ima veoma zanimljivu istoriju kada su u pitanju događaji ovog karaktera, a mladima poručuje da se bave sportom i da nikada ne odustaju. Ja sam poznat kao Pera Maratonac i već oko 20 godina dolazim ovde. Počeo sam da trčim još davne 1997. godine. Makar poslednji stigao, nikada neću odustati od trčanja, kazao je Petrović za naš list i dodao da je njegova parola da je pobednik svako ko istrči trku do kraja.

87964128 545767946033801 339199715126018048 nMilorad Petrović u razgovoru za SDL; Foto: Marko Mitić

Svi trkači koji su završili polumaraton ili maraton dobili su medalju. Nagrađeni su i najstariji i najmlađi učesnici maratona. Detaljnije informacije o trci i rezultata dostupni su na linku.

U videu pogledajte šta je zabeležila kamera Studentskog dnevnog lista.

sport,maraton,trčanje,trka,polumaraton,nagrade,medalja,staza,Niš,čair,

Video prilog

Video: Ljubica Slavković

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.