Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Košarka

Humanost pobednik turnira u basketu

Anđela Stajkov 15.8.2021. Komentari

Humanitarni turnir u basketu odigran je u subotu u dvorištu osnovne škole „Dušan Radović”. Na turniru je učestvovalo 11 ekipa, a pobedu je odnela ekipa „Metla”. 

Foto: Anđela Stajkov

Organizacija Džedajskog pokreta u saradnji sa sportskim udruženjem Tvrđava i Amaterske košarkaške lige organizovala je humanitarni turnir u basketu pod nazivom Sila prati hrabre. Akcija je bila namenjena prikupljanju novčanih sredstava za decu bez roditelja. Akciji se priključio i Yumis koji je ekipama spremio i poklon pakete. 

Na turniru je učestvovalo jedanaest ekipa, a pobedu je odnela ekipa Metla, drugo mesto pripalo je Bradersima dok su se na trećem mestu našli Marsovci savladavši ekipu CBT-a rezultatom 14 : 13. Ekipe su bile podeljene u dve grupe, a u grupnoj fazi se igralo po sistemu svako - sa svakim, da bi nakon odigranih utakmica u grupi usledila nokaut faza. 

Foto: Anđela Stajkov

Ovaj turnir je ispratilo i oko 150 gledalaca, i većina njih se odlučila da podrži ovaj humani turnir tako što je donirala novac u kutiju koja je bila postavljena pored zapisničkog stola kraj terena. Podeljene su medalje i zahvalnice, dok je najboljoj ekipi udeljen i pehar. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Jovanović iz ekipe Metla.

 

 

sport,košarka,humanitarni turnir,amaterska košarkaška liga,basket,oš dušan radović,Metla,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.