Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Sport

Otvorena licitacija za dres fudbalera Aleksandra Pešića

Anđela Jeremić 15.8.2022. Komentari

„Lokalna fondacija Niš” otvorila je licitaciju na kojoj se nalazi dres fudbalera Aleksandra Pešića sa potpisom. Licitacija je otvorena na njihovoj Fejsbuk stranici i trajaće do nedelje, 21. avgusta u 17 časova. Početna cena je 5.000 dinara, a novac koji se bude obezbedio ovim putem biće upotrebljen za razvoj lokalne zajednice i podršku kreativnih ideja građana. 

Foto: LFN

Dres koji je na licitaciji je iz perioda prethodne sezone, kada je fudbaler igrao za turski Karagumruk. Nastupanjem za ovaj tim, on je ostavio sjajan utisak i bio je jedan od najboljih strelaca. Fudbaler Aleksandar Pešić je trenutno prvi centarfor Crvene zvezde u koju je doveden kao pojačanje u borbi za plasman u Ligu šampiona. Rođen je u Nišu 1992. godine i ponikao je u školi fudbala Filip Filipović, a zatim je bio u mlađim kategorijama kluba Partizan. U seniorskoj karijeri prvi nastup je zabeležio u dresu Radničkog, a nakon toga je otišao u Grčku. U Šerifu iz Tiraspolja je dva puta bio šampion Moldavije. Jednu sezonu je odigrao i za Jagodinu, kada je stigao do finala Kupa Srbije 2014. godine. Bio je i član francuskog Tuluza i italijanske Atalante, a najefikasniji u sezoni 2017/2018 u svom prvom mandatu u Crvenoj zvezdi, kada je proglašen za najboljeg strelca domaće lige. Nastupao je i za Al Itihad iz Saudijske Arabije, Seul iz Južne Koreje i izraelski klub Makabi iz Tel Aviva, pre nego što je 2021. stigao u tuski Karagumruk. 

Lokalna fondacija Niš kroz licitacije i donacije i prikuplja sredstva za podršku najboljih ideja za uređenje i ulepšavanje grada. Do sada je podršku na tri javna konkursa dobilo ukupno 29 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana sa teritorije svih pet gradskih opština. Više informacija o licitiranju možete pronaći putem Fejsbuk stranice, gde se licitacija i održava. 

 

sport,licitacija,dres,Lokalna fondacija Niš,Aleksandar Pešić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.