Nakon završenog prvog dela šampionata Srbije, došlo je do smene sportskog direktora u Radničom, kao i do dolaska prvih pojačanja u igračkom kadru. Umesto Dejana Propadala poziciju sportskog direktora u nastavku sezone vršiće Bratislav Ristić.  Kada je u pitanju pojačanje na terenu, u redove popularnog Reala sa Nišave stigao je reprezentativac Kameruna Kolins Fai, kao i bivši omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Smajlagić 

Novi sportski direktor iza sebe ima bogatu igračku karijeru, ali i veliko iskustvo kada je u pitanju rad sa fudbalerima. Ristić ne krije da u klubu ima dosta promena na kojima treba da se radi, ali i da veruje u napredak.

Mislim da je vreme da Radnički krene uzlaznom putanjom. Neće mi biti lako, jer je dosta posla pred nama, ali sam zaista optimista. Mogu da istaknem da će biti promena u sportskom sektoru u narednom periodu. Postepeno ćemo menjati neke stvari u skladu sa našim mogućnostima, istakao je Ristić.

Što se igračkog kadra tiče, Kolins Fai je u Radnički stigao iz redova saudijskog tima Al-Tai-a. Fai igra na poziciji desnog beka. Standardni je reprezentativac A selekcije Kameruna. Kada je u pitanju klupska karijera, nastupao je za Dinamo iz Bukurešta, a nakon toga, čak devet sezona, za belgijski klub Standard Lijež.

Takođe u Radnički je stiglo i pojačanje u redovima napada, pa je tako crvenu opremu zadužio napadač Semir Smajlagić. On je svoju kraijeru započeo u Fudbalskom klubu Srajevo, nakon toga odlazi u slovenačku Goricu. Posle Slovenije nastupao je za par klubova u Bosanskom prvenstvu, da bi potom igrao i za par klubova u Kazahstanu. Njegov poslednji klub bio je alžirski Kabajli, a u Radnički dolazi kao slobodan igrač. 

U narednom periodu očekuje se predstavljanje novog šefa stručnog štaba, kao i dolazak novih pojačanja u igračkom kadru. 

O autoru