Fudbalski klub Radnički doživeo je poraz na gostovanju u Pančevu tokom 23. kola Superlige Srbije, gde je ekipa Železničara trijumfovala rezultatom 3:2.  Neposredno nakon završetka utakmice, šef stručnog štaba Radničkog Nikola Trajković je objavio svoju ostavku na konferenciji za medije.

Nikola Trajković je završio i drugi mandat na klupi Radničkog, te je nakon samo pet utakmica odlučio da napusti ekipu iz Niša.

Ovo što se desilo je velika sramota za srpski fudbal. Ja više ne želim da budem deo ovog mulja i zato sam odlučio da napustim srpski fudbal. Odlazim zato što fudbal umesto da bude viteška igra, sveo se na varanje i krađu. Upravo zbog suđenja na utakmici u Pančevu više ne želim da budem u srpskom fudbalu. I nisam jedini, zbog istih ovih razloga i mnogi drugi ljudi zauvek su pobegli od srpskog fudbala. Ne želim da ja ili članovi moje porodice doživljavaju stres zbog stvari koje su potpuno van sporta, poručio je Trajković i dodao da fudbalom može da se bavi u Finskoj ili Norveškoj, ali ne u Srbiji.

U nekoj takvoj državi, ovakvo suđenje ne bi razmatrale sudijske komisije i fudbalski savezi, već bi ovo bio slučaj za krivični sud i višegodišnju robiju. Kod nas ne sme ni da se postavi pitanje odgovornosti, istakao je sad već bivši trener Reala iz Niša.

On se zahvalio navijačima Radničkog na iskrenoj i bezrezervnoj podršci tokom dva mandata u klubu. Podsetimo Nikola Trajković je sezonu započeo kao trener Radničkog, međutim nakon slabih rezultata i 15 mečeva njega je zamenio Slavoljub Đorđević, koji se nije dugo zadržao, pa je uprava Radničkog ponovo dala poverenje Trajkoviću. Tokom drugog boravka u Nišu Trajković je ekipu vodio na 5 utakmica i zabeležio je dve pobede i tri poraza.

Radnički je u poslednje vreme postao poznat kao ekipa koja lako menja trenere, te je uprava kluba tokom poslednjih pet godina promenila čak 13 različitih trenera, a najduži mandat od njih imao je Nenad Lalatović koji je tokom prvog boravka vodio ekipu na 44 utakmice.

Posle 24 kola Radnički je 13. na tabeli sa 23 boda, a naredni meč će odigrati u sredu, 13. marta kada će aktuelni šampion Crvena Zvezda gostovati na Čairu.

O autoru