Fudbaleri Radničkog na čelu sa novim šefom stručnog štaba Nikolom Drinčićem započeli su pripreme za novu sezonu Mozzart Bet Superlige Srbije koja počinje 20. jula. Radnički će u Nišu trenirati do 30. juna, a pre odlaska u Bugarsku odigraće dve pripremne utakmice.

Nakon prozivke koju je obavio šef stručnog štaba, ekipi Radničkog se najpre obratio direktor kluba Dejan Propadalo dao savet fudbalerima da slušaju trenera i poželeo im sreću u novoj sezoni.

Bivši kapiten ovog kluba Nikola Drinčić, ovog puta naći će se u novoj ulozi kao trener prvog tima. On je na započetim pripremama govorio o ciljevima koje ima sa ekipom i planu igre, a istakao je da postoje veliki planovi i visoki ciljevi. 

Rekao sam da ću učiniti sve, ne samo da igramo plej-of, nego da probamo da se borimo za izlazak u Evropu to je neko moje viđenje. Zadržali smo veliki broj igrača i nadam se da uz par dobrih igrača možemo da napravimo dobar rezultat. Nije floskula, igraćemo ofanzivno i neka moja vizija je da gledamo nas kao tim, a ne toliko protivnika, izjavio je Drinčić.

Igračima se obratio i sportski direktor Aleksandar Jovanović, koji se fokusirao na pojačanja i sam igrački kadar. Govoreći o tome, on je pomenuo da su glavni nosioci igre ostali u Radničkom, ali i da su trenutno u pregovorima sa par igrača i da se uskoro očekuju nova pojačanja. 

To je mesto golmana, dovešćemo i vezne igrače, jednog špica. U pregovorima smo sa dosta dobrim i kvalitetnim igračima i u narednih par dana sigurno će doći dva do tri pojačanja i onda verovatno i do polaska na pripreme još par njih, kazao je on.

Radnički će prvu utakmicu odigrati protiv imenjaka iz Kragujevca 28. juna, a nakon toga će dalje pripreme nastaviti u Bugarskoj gde će odigrati četiri pripremne utakmice. Prva će biti protiv Politehnike 2. jula, zatim 5. jula sledi utakmica protiv CSKA iz Sofije, 9. jula protivnik će im biti Slavija iz Sofije, a poslednju utakmicu odigraće protiv Steaue 12. jula.

U prvom kolu prvenstva, klub iz Niša gostovaće ekipi Čukaričkog.

O autoru