Pripreme za nastavak sezone u Superligi Srbije, Radnički je započeo dolaskom novog trenera i pojačanja na mestu veznog igrača. Naime, novi-stari šef stručnog štaba je Nikola Trajković, dok je igrački kadar pojačao Andrija Luković.

Što se Trajkovića tiče, on je ekipu iz Niša vodio prošle godine u periodu od juna do novembra. Nikola je istakao da nije imao dilemu kada je povratak na klupu Radničkog u pitanju, iako klub nije u zavidnom položaju.

Кlub se rezultatski nalazi u nezavidnoj situaciji. Rukovodstvo Radničkog mi je predočilo kakve će se sve promene desiti u klubu. Mislim da je fer da prihvatim njihov poziv, jer smatram da sam neko ko je delimično odgovoran za rezultate, a uz sve to klub veruje u mene i ono što sam radio, istakao je Trajković.

Novi šef stručnog štaba ne krije koji je njegov lični cilj, ali i to da želi nova pojačanja na određenim pozicijama.

Prioritet svih prioriteta je da ostanemo u Superligi, a moj lični cilj je da to probamo da uradimo bez onih stresnih baraž utakmica. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, pripremati protivnika po protivnika, pa ćemo videti gde ćemo na kraju stići. Moja želja je da dovedemo kvalitetnog igrača na poziciji šest ili osam, a ukoliko se u prelaznom roku otvori neka mogućnost u ofanzivnom delu mi ćemo reagovati, dodaje Trajković.

Kada je u pitanju pojačanje na terenu, Andrija Luković u Radnički stiže iz azerbejdžanske Zire. Luković je rođen 1994. godine i trenutno igra na pozicijama centralnog veznog i ofanzivnog veznog igrača. Ponikao je u Radu, igrao i za Crvenu zvezdu i Voždovac, a iza sebe ima i bogatu internacionalnu karijeru. Bio je član svih mlađih selekcija Srbije, a u omladinskom dresu reprezentacije osvojio je Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2013. godine. U finalu, protiv Francuske, postigao je pobedonosni gol.

Trajković je najpre održao sastanak, a zatim i prvi trening sa igračima Radničkog, sa kojima će u Nišu trenirati do 16. januara. Dan kasnije, ekipa će otputovati u turski Belek gde će obaviti glavne pripreme i odigrati četiri kontrolne utakmice.

Podsetimo, u novu godinu Radnički je već ušao sa pojačanjima, kada je došlo do smene tadašnjeg sportskog direktora, kao i do dolaska prvih pojačanja u igračkom kadru. 

O autoru