Nakon već ozvaničenih pojačanja, opremu kluba Radničkog zadužiće i dvojica novih igrača - internacionalci Trivante Stjuart i Đin-ho Đo. Ekipa sa Čaira se trenutno nalazi na pripremama u Bugarskoj, gde je odigrala dve utakmice: remi 2:2 sa ekipom Poli Iasi i poraz od CSKA Sofija rezultatom 1:0

Trivante Stjuart, reprezentativac je Jamajke, koji je prethodnu polusezonu proveo u Ivanjici. Robusni špic, koji je na 17 utakmica za Javor postigao tri gola, privukao je pažnju čelnika niškog kluba.

Stjuart je u Javoru igrao kao pozajmljeni igrač Salernitane, a Radnički je otkupio njegov ugovor od italijanskog kluba. Ovaj dvadesetčetvorogodišnji napadač je u dosadašnjoj karijeri, pored Javora i Salernitane, nastupao u Jamajci za tri kluba, a u jamajčanskoj Premijer ligi ima 30 pogodaka na 66 utakmica. 

Korejski internacionalac Đin-ho Đo u Niš dolazi kao pozajmljeni igrač turskog velikana Fenerbahčea. Međutim, tamo nije odigrao nijedan meč, već je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Novom Pazaru. Đo 10. jula puni 21 godinu, a igrač je veznog reda. On je omladinski reprezentativac Južne Koreje, a u Fenerbahče je došao iz mlađih kategorija Jeonbuka. 

Podsetimo, nedavno je objavljeno da su u klub kao pojačanje stigli golman Dejan Stanivuković, kao i Radivoj Bosić, koji će pojačati vezni red.

O autoru