U toku pripremnog perioda za novu sezonu Superlige Srbije, Radnički je doveo dva nova igrača. Naime, u klub su stigli golman Dejan Stanivuković, kao i Radivoj Bosić, koji će pojačati vezni red.

Dejan Stanivuković, rođen 1994. godine, u Radnički je došao iz Kolubare. Pre toga branio je za Inđiju, OFK Bačku i Proleter. Na predstavljanju je govorio o svom bivšem klubu, o nekadašnjim golmanima kluba iz Niša, kao i ambicijama za narednu sezonu.

U Fudbalskom klubu Kolubara proveo sam dug period, četiri godine, i stekao mnogo iskustva. Upoznat sam da je Radnički uvek imao dobre golmane, da je mnogo dobrih čuvara mreže kroz istoriju prošlo kroz klubi i to je ono što me dodatno motiviše. Takođe, znam da su i ambicije velike, pripremamo se i očekujemo sve najbolje ove sezone, istakao je Stanivuković.

Kada je u pitanju Radivoj Bosić, mladi krilni igrač rođen je 1. decembra 2000. godine. Tokom klupske karijere igrao je u Partizanu, a nakon toga za švajcarsku Vilu, Olimpiju iz Ljubljanje, Nacional iz Portugalije, Spartak iz Subotice i Javor iz Ivanjice. Bosić je izjavio da je imao ponude i drugih klubova iz Srbije, ali da se ipak opredelio za Radnički. Očekuje da će se što pre adaptirati u novom klubu i pokazati svoj talenat.

Iako sam imao bolje ponude od više superligaških klubova, odlučio sam se za Radnički, pre svega, jer je klub sa dugom i uspešnom tradicijom. Mislim da u njemu mlađi igrači mogu da se pokažu u najboljem svetlu, jer svima pružaju jednaku šansu. Očekujem da će me saigrači i Niš prihvatiti i da ću brzo pokazati sve svoje kvalitete i talenat, kazao je Bosić.

Podsetimo, Radnički će u Nišu trenirati do 30. juna, a nakon toga pripreme će nastaviti u Bugarskoj gde će odigrati četiri pripremne utakmice. 

O autoru