Nakon ostavke Nikole Trajkovića, koju je podneo posle utakmice sa Železničarom, Upravni odbor Fudbalskog kluba Radnički imenovao je novog trenera kluba. Za šefa stručnog štaba postavljen je Dejan Joksimović.

Nekadašnji trener Radničkog iz Kragujevca, izjavio je da veruje u kvalitet i potencijal igrača, kao i da su oni jedna od ključnih stvari njegovog dolaska.

Potrebna je opšta mobilizacija svih struktura u klubu, ali pre svega je potrebna reakcija igrača. Oni i jesu jedan od glavnih motiva mog dolaska ovde. Uveren sam da ova ekipa ima, pre svega, individualni kvalitet i potencijal za minimum mesto u plej-ofu, što je sada, nažalost, nedostižno, istakao je Joksimović.

Joksimović je istakao da ekipi treba dobar balans i da je vidno da postoji nedostatak samopouzdanja, ali da je vremenom sve moguće rešiti.

Osnovni problem po meni je to što ekipa nije dobro izbalansirana, u smislu da tim ne čini najboljih 11 individualaca, nego grupa koja najbolje funkcioniše zajedno. Takođe, psihološki momenat je sigurno problematičan u ovom trenutku. Postoji nedostatak samopouzdanja, ali to je usko vezano sa rezultatima. Ne postoji čarobni štapić, ovo je proces za koji je potrebno vreme, dodaje Joksimović.

Prvu utakmicu na klupi Radničkog Joksimović je imao 17. marta, kada je na gostovanju u Kruševcu njegov tim izgubio rezultatom 1:0. Naredna utakmica Radničkog igra se u Nišu 30. marta kada na megdan dolazi lučanska Mladost. 

O autoru