Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Pravila korišćenja

Poslednja izmena: 31.8.2020.

 

Korišćenjem bilo kog dela SDL.RS portala, automatski prihvatate sva aktuelna pravila korišćenja.
Korisnici su dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su kontinuiranim korišćenjem SDL.RS portala, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja i da su ih razumeli u celosti.
Nijedan deo Studnel.com portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe niti za njihovo promovisanje.

Portal SDL.RS

Portal SDL.RS posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje svojih sadržaja. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje portala i pristupaju im, osim u slučaju kršenja pravila korišćenja.
SDL.RS portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova ka spoljnim stranicama.
SDL.RS sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i SDL.RS se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.
Pristup portalu SDL.RS i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

Autorska prava

SDL.RS polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, foto, video i audio-materijale, baze podataka i programski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava SDL.RS portala i podložno je tužbi.
Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.
Ukoliko smatrate da je SDL.RS povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti predmeta žalbe.

Linkovi ka spoljnim stranicama

SDL.RS sadrži linkove ka veb-stranicama izvan vlastitog portala.
SDL.RS linkove objavljuje u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Student reporter

Veb-portal SDL.RS omogućava svojim posetiocima da pošalju svoju vest praćenu fotografijama, audio i video-zapisima koja se, nakon revizije, objavljuje na portalu. To ne znači da će svi poslati sadržaji biti objavljeni, već samo oni koje odabere redakcija SDL.RS. Redakcija zadržava pravo da pristigle sadržaje ne objavi, ne obrazlažući razloge.
Autori čije fotografije budu objavljene biće potpisani po automatizmu korišćenjem imena i prezimena navedenih prilikom kreiranja naloga, ali neće biti obavešteni o postavljanju njihovih fotografija.
Zbog nemogućnosti provere autentičnosti autora fotografije, portal Studnel.com ne može da odgovara za verodostojnost autora fotografije, kao ni zbog, eventualnog, bilo kakvog kršenja autorskih prava na fotografije. Sva odgovornost za fotografije pripada isključivo autorima fotografije ili onima koji su je poslali. Mi fotografije postavljamo sa dobrom namerom i sa pretpostavkom da su oni koji šalju fotografije stvarni autori.
U slučaju da primetite fotografiju za koju znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu , kako bismo preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.
Studnel.com ne postaje vlasnik objavljenih fotografija, ali zadržava pravo korišćenja fotografija u drugim sadržajima.

Youtube

SDL.RS objavljuje video-fajlove koji su locirani na serverima youtube.com.
Video zapisi koji su označeni kao "Related" ("Povezani"), postavljeni su po automatizmu Youtube softvera, na koji SDL.RS nema niti može imati uticaja. Samim tim SDL.RS nije odgovoran za sadržaje ovih video zapisa.

Izmene pravila korišćenja i politike privatnosti

SDL.RS zadržava pravo da bez najave izmeni pravila korišćenja ili politiku privatnosti. O važnim promenama i dopunama SDL.RS može obavestiti korisnike putem e-mail poruke ili objavljivanjem obaveštenja na portalu.
Korišćenjem bilo kog sadržaja na portalu SDL.RS smatra se da ste upoznati sa najnovijim pravilima.