Sa prvim taktovima „Motel Kaiju” benda, zvanično je počelo i treće glavno veče „Nišvil džez festivala”. Neumorna publika je u stopu ispratila kvartet Bojana Cvetkovića kao i grupu „Brekky Boy”, a plesni haos izazvali su „EuroCubans” na „Sky” bini. Međutim, najistaknutiji sinoć bio je britanski bend „Asian Dub Foundation” koji je okupio najveći broj ljudi. 

Italijanski bend Motel Kaiju iako neguje tradiciju i poruku koju džez nosi sa sobom svih ovih godina, nakon preporoda našao se skladan balans između noviteta, ali i onoga što je već u prošlosti cenjeno. Tako je nišvilska publika uživala u zvukovima sakupljenim širom sveta, s obzirom da ovaj kvartet ima i te kako veliko iskustvo na međunarodnim festivalima.

Neposredno nakon njih, ali i drugačiji po činjenici da je bend nešto noviji i onaj koji je tek u usponu, kvartet Bojana Cvetkovića bio je podjednako ispraćen kao i svi široko poznati izvođači koji plivaju u vodama džez muzike. Neguju džez standard, a prošle godine su izbacili svoj prvi album. Na Earth sceni veliko oduševljenje publike izazvao je australijski bend Brekky Boy spajajući elektronsku i džez muziku, praveći kod publike osećaj gledanja nekog filma. Mnogi su bili znatiželjni zbog čega ovaj trio ima baš takav naziv, pa je odgovor na to pitanje dao frontmen benda:

Moj pas se zvao Brekky i odatle naziv za naš bend kao uspomena na njega, rekao je frontmen ovog benda.

Prikaz letnje kubanske noći na Nišvilu doneli su EuroCubans koji su podigli pozitivnu energiju, iako je već svakako vladala, na još viši nivo svojim igranjem i interakcijom sa publikom terajući i njih na ples. Bend čini spoj 14 kubanskih i evropskih muzičara, a vođa njihovog benda Huan De Markos Gonzales jedan je od najodgovornijih za popularizaciju kubanske muzike širom sveta.

Bend za koji kažu da je kreirao svoj žanr, spoj oštrih džangl tonova, bas gitare i repa, Asian Dub Foundation, oduševio je i prikupio ljude na Nišvilu u najvećem broju. O tome koliko je publika bila očarana i prepuštena ritmu muzike koju su sinoć stvarali, govori činjenica da se nakon zvanično završenog nastupa, uz duže ovacije publike, ovaj bend vraća na scenu kako bi za sam kraj pružio još malo užitka u njihovoj muzici. Njihov album Access Denied bio je najprodavaniji album u Velikoj Britaniji krajem 2021. godine.

Kao poslednji nastupio je Jazz Punt Big Band. Osnovan je 2005. godine od strane džez entuzijasta koji su želeli da ljubav prema toj vrsti muzike podele i sa ostalim ljudima, što su za sam kraj treće večeri Nišvila i uradili.

O autoru