Šesti po redu Evergreen festival održaće se na Letnjoj pozornici niške Tvrđave u periodu od 26. do 28. juna. Ovogodišnji program će pored muzičkih nastupa biti obogaćen i tribinom rok kritičara Petra Janjatovića. Na festivalu se očekuju nastupi mladih autorskih bendova i pobednika Bunt rok festivala, Parnog valjka i Aleksandre Radović, kojoj će tom prilikom biti uručena nagrada za životno delo. 

Prvo veče festivala, 26. jun započeće tribinom autora Ex Yu rock enciklopedije, Petra Janjatovića. Janjatović je jedan od najpoznatijih rok kritičara u Srbiji, a na tribini će se pričati upravo o rokenrol muzici u Jugoslaviji, kada je ovaj muzički žanr i bio najpopularniji. Nakon tribine nastupiće i mladi autorski bendovi: Mali demon (pobednik ovogodišnjeg Bunt rok festivala), 557, Righel, Hazel, Nemir i Maktub. Nastupi ovih bendova kreću od 19 časova, a ulaz je slobodan.

Narednog dana sa početkom od 20 časova nastupiće Aleksandra Radović i Orkestar Impresija uz dirigenta Mikicu Jevtića. Aleksandra Radović će za 25 godina svoje karijere dobiti nagradu Evergreen festivala. Da publika može očekivati odličan koncert govore nam i najave da će se uz Aleksandru Radović na sceni naći preko 40 muzičara Orkestra Impresija. Karte za ovaj koncert u prodaji su na sajtu Ticket.rs po ceni od 1700 dinara.

Za poslednji dan zakazan je koncert čuvenog rok benda Parni valjak. Oni će koncert u Nišu održati u sklopu svoje turneje, a ovo će im biti prvi nastup u Nišu od 2012. godine. Početak koncerta zakazan je za 20 časova, a karte su takođe dostupne na sajtu Ticket.rs, a cena karata je 2000 dinara. Komplet karata dostupan je po ceni od 3200 dinara. 

 

O autoru