Prvobitno planiran za sredinu juna, ovogodišnji Čupin memorijal pod nazivom „Najvažnije je biti zdrav” pomeren je za 26. avgust zbog radova na uvođenju toplovoda i gasifikaciji kotlarnice u zgradi Univerziteta u Nišu. Ovaj memorijalni koncert ima humanitarni karakter i ove godine posvećen je prikupljanju sredstava za lečenje sugrađanina Dimitrija Todorovića.

Čupin memorijal organizuje se od 2005. godine u čast Zorana Radosavljevića Čupe, dugogodišnjeg basiste grupe Galija i nekadašnjeg direktora Niškog kulturnog centra, koji je preminuo 2004. godine. Čupa je bio poznat kao izuzetan muzičar i veliki humanista.

Tradicionalno, na završnici svakog koncerta u ponoć, izvodi se pesma Kuca na vrata raja. Ovogodišnji učesnici Memorijala su bendovi 557, Gora, Mulj, Offload i Y.O.X. Organizatori su Niški kulturni centar i Udruženje građana Balkanrock

Posetioci će na ulazu moći da ostave priloge u kutiji za donacije namenjene Dimitriju Todoroviću, kome su potrebna sredstva za operaciju u Americi, transplantaciju koštane srži u Srbiji i imunoterapiju.

Za sve one koji ne mogu prisustvovati koncertu, omogućeno je slanje SMS poruke sa brojem 248 na 3800 kao vid podrške, a biće organizovana i lutrija kako bi se prikupilo što više sredstava za Dimitrijevo lečenje.

Ulaz je besplatan za sve zainteresovane.

 

O autoru