Ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo, Aleksandra Radović, kišne večeri VI „Evergreen” festivala održala je koncert na Letnjoj pozornici 27. juna uz pratnju orkestra „Impresija”. Zbog vremenskih neprilika, bilo je upitno da li će se koncert održati ili nastaviti, međutim publika je imala strpljenja, te je tako puna Letnja pozornica sijala cele noći uz kišu i muziku ove pevačice. 

Koncert poznate kompozitorke, tekstopisca i pop pevačice, koji se prve večeri festivala održao na Letnjoj pozornici uprkos kiši i lošim vremenskim prilikama, privukao je značajan broj nišlija. Mnogobrojni ljubitelji muzike ove izvođačice počeli su da se okupljaju čak pola sata pre početka koncerta, dok su ih nevreme i kiša iznenadili.

2

Foto: SDL redakcija/ Kristina Milojević 

Postojala je neizvesnost oko eventualnog odlaganja koncerta, ali uz odlučnost organizatora i naklonost vremenskih uslova, koncert je ipak uspeo da se održi. Ova odluka organizatora pokazala je i naklonost publike, koja je s oduševljenjem podržala nastup uprkos izazovima koje je donela kiša i strpljivo dočekala početak nastupa.

Pre nego što je Aleksandra izašla na binu, prvo su se postavili muzičari orkestra Impresija, koji su ove večeri nastupali pod dirigentskim vođstvom Mikice Jevtića. Oni su na samom početku pozdravili prisutne izvođenjem Aleksandrinih pesama Beskrajno i Još danas u svom jedinstvenom aranžmanu, čime su pripremili publiku za koncert koji je usledio.

3

Foto: SDL redakcija/ Kristina Milojević 

Publici se prvo obratila direktorka festivala Snežana Jovanović, izražavajući svoje zadovoljstvo što su se u tolikom broju odazvali uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima.

Sigurna sam da kvalitet uvek pobeđuje, rekla je violintkinja, što je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom, nakon čega joj se na bini pridružila i pevačica Aleksandra Radović.

Snežana Jovanović pre svega je izrazila dobrodošlicu pevačici zbog dolaska u Niš, a onda joj se i zahvalila zbog poverenja da njenu muziku orkestrira Bojan Mladenović.

Ono što ja Vama želim je da I dalje istrajete u ovakvom radu, ovako kvalitetno, jer to je ono što je evergrin, ono što opstaje iz najdubljih emocija, uprkos svim promenama i prolaznim modama, objasnila je Snežana Jovanović predavši nagradu za životno delo prisutnoj pevačici.

nagrada

Foto: SDL redakcija/ Kristina Milojević 

Nakon aplauza publike, prisutnima se obratila I nagrađena pevačica.

Meni je drago da još uvek postoji sluha za pop muziku, drago mi je da pop muzika živi, I da svi mi zajedno pokušavamo da održimo u životu priču o ljubavi, gubitnu I najiskrenijim I najtananijim emocijama, izjavila je pevačica, istakavši pritom svoju zahvalnost kako organizatorima, tako I publici zbog nagrade I prisutnosti.

Hvala vam što ste večeras došli; ja ne bih došla ni na svoj koncert, rekla je Aleksandra, kasnije naglašavajući još jednom svoju duboku zahvalnost prisutnima. Citirala je svog sina koji je rekao: Mama, raduj se što je toliko ljudi došlo uprkos kiši, i obećala publici da će im se za ovo odužiti.

Pevačica je koncert otpočela pesmom Beskrajno, nakon čega su usledili ostali hitovi poput: Bivši dragi, Čuvam te, Nisi moj, Čuvaj moje srce, Živeo kraj, Mali peh, kao i najnovija pesma Ne zaklinjem se na ljubav.

kroz_tekst

Foto: SDL redakcija/ Kristina Milojević 

Iako je tokom koncerta u jednom trenutku ponovo počela da pada kiša, publika je ostala na Letnjoj pozornici pod svojim kišobranima.

Ove godine, u planu su bili i nastupi autorskih bendova: Mali Demon, 557, Nemir, Maktub, Righel, Hazel, ali je prvo veče otkazano. Poslednje noći festivala, 28. juna, publika je bila u prilici da uživa u koncertima niškog benda Monah, čiji energični nastupi i originalan muzički izraz privlače široku publiku, kao i legendarnog benda Parni valjak.

O autoru