Petnaestog decembra u klubu „AKC Fuzz, dugo iščekivani Full House B.C.” doneo je atmosferu za pamćenje. Ovaj metal bend iz Grčke važi za jedan od najžešćih bendova svog kova sa prostora Balkana, a u petak su to i dokazali svojim energičnim nastupom koji je potpuno razdrmao nišku publiku. Pored par starijih hitova, žestokog hevi metal medlija i solaže na bubnjevima, predstavili su i svoj gruv metal album Bare Knuckle, koji prema mnogima važi za njihovo najbolje izdanje do sada. Nakon nastupa, frontmen i gitarista benda Vangelis Karzis govorio je za Studentski dnevni list o procesu stvaranja muzike, inspiraciji, ali je takođe najavio da bend trenutno snima novi album koji će izaći u maju sledeće godine. 

Nastup je otvoren pesmom Bury Me sa prethodnog albuma Me Against You. Ova numera digla je publiku na noge, pa je šutka počela već na polovini pesme i nije prestajala do samog kraja nastupa. Frontmen i gitarista Vangelis Karzis, kao i gitarista i prateći vokal Georgios Cacakis interagovali su sa publikom u prvim redovima tokom čitavog nastupa. Karzis je podsticao publiku da bude što energičnija, pa je zaključio: Publika u Rumuniji i Bugarskoj nije bila ovoliko glasna.

Na repertoaru su se našle i numere Hollow God, Draw From the Bottom, Cult Of Misery, Snake Eyes. Nastup je završen najpopularnijom pesmom sa poslednjeg albuma - Black Flag. Pesma zaraznog refrena i još zaraznije solaže pokazala se kao odličan izbor za kraj nastupa, a Vagelisovi vokali su oduševili publiku.

Kako Karzis kaže, ovo je prvi dolazak benda u Srbiju.

Već deset godina idem na turneje, ali sam ovde prvi put. Turneju smo započeli u Grčkoj, pa smo išli kroz Bugarsku i Rumuniju i onda smo došli u Srbiju. Ovde sve što smo odradili do sad nekako deluje bolje i zaista uživam u tome, istakao je on.

marina_razgovor-_foto-luka_8fabb

Foto: SDL redakcija/ Luka Vojinović

Cilj turneje bio je da se predstavi album Bare Knuckle. Karzis je za Studentski dnevni list objasnio proces pravljenja pesama i muzike. Kako objašnjava, uvek pokušava da napravi nešto bolje i to je njegov najveći pokretač. 

Prva stvar koju radim kada završim album je pogledam nazad i razmišljam o tome šta može da se popravi. Pokušavam da pronađem neke manje detalje i stvari koje nisam uradio na prethodnom albumu i razmišljam kako bih mogao da popravim liriku, melodije, solaže... Pokušavam da razumem kakva su moja osećanja tokom tog perioda, u mom svakodnevnom životu, dok sam u teretani i slično. Gledam koji su moji najbolji momenti i pokušavam da budem kreativan u svemu tome, kazao je Karzis. 

S obzirom da za sebe navodi da se uvek trudi da bude lik sa visokom energijom, zbog čega i piše energične pesme, nije ni čudo što je nastup u Nišu oduševio sve prisutne. On dalje dodaje da njegova inspiracija uvek dolazi zapravo iz muzike koju sluša, čime se i menja muzika koju pravi. 

Stalno slušam nešto novo. Trenutno najviše slušam detkor i metalkor, podelio je sa nama Karzis. 

Frontmen grupe je izjavio za naš list da bend radi i na novom albumu, a da će taj album zvučati još agresivnije sa upravo primesama detkor i metalkor zvuka, ali sa korenima u hevi metalu po kome je bend i poznat.  

Mlade muzičare iz Srbije savetuje da uvek rade na sebi i da znaju ko i šta žele da budu, da se fokusiraju na jednu stvar i da pokušavaju da u njoj budu što bolji. 

Niko nije dobar od samog početka. Jedini bendovi za koje bi mogli da kažemo da jesu su stari bendovi iz sedamdesetih i osamdesetih. Ali ja mislim da tada muzika nije bila potpuno otkrivena i sada je mnogo teže naći nešto što može da očara publiku. I zato radite još više, izbacujte muziku, pokažite ljudima ko ste i ne odustajte, poručuje on.

Publika, u kojoj su se našli i oni koji su zbog ludog provoda izgubili glas, se složila da su atmosfera i bend bili fenomenalni, te su pohvalili AKC Fuzz što je uspeo da dovede bend u naš grad.

O autoru