Udruženje modnih dizajnera Naisa održalo je modnu reviju 22.oktobra u Vip Sali hale Čair. Revija je  nosila naziv Naisa Art Fashion, a za cilj je imala da na velika vrata vrati modu u Niš i ponovo povrati taj modni duh koji je bio prisutan devedesetih godina u Nišu. Modna revija je bila organizovana u tri bloka, a u pauzama gostima su bile priređene razne zanimljivosti.

U prvom bloku publika je mogla da uživa u kreacijama Ane Grčić, Mirjan Wolf i Atelier Dragane Marković. Nakon toga usledila je pauza gde su prisutni mogli da uživaju slušajući niškog saksofonistu Andriju Minčića, dok degustiraju vina lokalne vinarije 100 žena. Drugi blok je bio rezervisan za kreacije Miljane Čolaković,  brenda Clothing or nothing i Ane Kostić, dok je u trećem bloku revija završena kreacijama Olje Srejić, Atto Fashion house-a i za kraj Aliko Fashion-a.

Veče je otvoreno revijom Ane Grčić, tokom koje je dominirao crno-beli i crveno-roze karo print na klasičnim preppy siluetama Nakon nje na pistu su izašli modeli u kreacijama brenda Mirjan Wolf. Dizajenrka ovog brenda svoju reviju opisuje rečima crno, crveno i zlatno, što i jeste pravi opis palete koju smo imali priliku da vidimo na predstavljenim urbanim, ali isto tako elegantnim komadima. Kreacije Atelier-a Dragane Marković iz kolekcije Special for you, inspirisane ljubavlju i mladošću kako dizajnerka kaže, oličenje su ženske sofisticiranosti i smelosti, pretežno obojene u belo. 

Drugi blok je otvoren kreacijama Miljane Čolaković koja je na pisti predstavila elegantne komade od raskošnih crnih i svetlucavih materijala u kojim će devojke moći da blistaju u svim prilikama. Nakon nje na pistu su izašli modeli obučeni u kreacije brenda Clothing or Nothing i publici predstavili urbane komade koji su u skladu sa trenutnim modnim trendovima. Devojke su pretežno nosile komade od kože, korsete i haljine, dok su muškarci bili obučeni u takozvane combat crne i bež kreacije.

Ana Kostić poslednja je u ovom bloku predstavila kolekciju pod nazivom Petra, po imenu njene ćerke i posvetila je svim modernim pricezama. Kreacije su od jako upočetljivih materijala, obogaćene kristalima i raznorasnim detaljima, jer dizajnerka, kako navodi za Studentski dnevni list, preferira ručnu izradu ili ručnu doradu haljina. 

Finalni čin otpočeo je revijom Olje Srejić. Damske siluete sa raskošnim detaljima u beloj, crnoj i bež boji, opis su komada iz ove kolekcije koji odaju old money vibe. Atto Fashion House je sledeći u nizu koji je predstavio svoju kolekciju. Tokom defilea, dominantna su bila fenomenalno skrojena odela, od upečatljivih floralnih materijala, kako muška, tako i ženska. Veče je završeno revijom Slavice Aliko, koja nas je sprovela kroz svet visoke elegancije u kome su dominirale toalete u nijansama bež, ljubičaste, tirkizne i crne, kao i impozantna izrada.

Pored mnogobrojnih posetilaca, modnoj reviji je prisustvovao i poznati mladi dizajner i stilista Lazar Ilić, koji je istakao da ima favorite sa revije koji će biti apsolutni trend ove sezone i kako već vidi neke kreacije koje bi iskoristio u radu sa svojim klijentima.

Kolekcije Ane Grčić, Ane Kostić, Miljane Čolaković i Mirjan Wolf su imale dosta komada koje ćemo poneti sa sobom ove sezone. Vrlo sam iznenađen i oduševljen ovom organizacijom i radujem se daljoj saradnji, kazao je on. 

Prostor za dalju saradnju svakako je otvoren tokom ove večeri kada se na velika vrata vratila i moda u naš grad. Organizatori su zadovoljni prvom revijom, ali najavljuju sledecu, već na proleće, jer novonastala organizacija Naisa sprema još puno modnih projekata.

U nastavku možete pogledati više fotografija sa revije. 

O autorima