U četrvtak, 16. novembra, održaće se „Teens night” u bioskopima „Cine Grand” i „Vilin Grad” uz naučnofantastični akcioni film „Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji” sa početkom od 19 časova.

Ovo su desete Igre gladi koje su smeštene 64 godine pre prvog filma. Osiromašeni Distrik 12 predstavlja Lusi Grej, a Koriolan Snou je njen mentor. Lusi ne očekuje pobedu, ali za nju postoji šansa. Međutim, Snou misli da bi mogao da preokrene šanse u njihovu korist, nakon što privuče pažnju celog Panema pesmom za vreme ceremonije žetve. Da bi preživeli i otkrili ko je pevačica, a ko zmija, Snou i Lusi su u trci sa vremenom, a to preživljavanje spaja njihovu teatralnost i novootkrivenu političku mudrost. Njihove sudbine su isprepletene, a svaki izbor koji Snou donese mogao bi da dovede do trijumfa ili do propasti. Arena donosi borbu na smrt, a van nje se Snou oseća osuđenim na propast vagajući između potrebe da sledi pravila i želje da preživi bez obzira na sve.

Sve posetioce očekuje poklon dobrodošlice Somersby, dok najsrećnije posetioce očekuje i nagrada u vidu originalnih brendiranih majica iz filma.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa.

O autoru