Svečano otvaranje 29. Internacionalne horske svečanosti Blistavi glasovi” ove godine zakazano je za četvrtak, 4. jula. sa početkom od 20 časova na Letnjoj pozornici. Ovo veče rezervisano je za Veče arija, dueta i horova iz opera pod dirigentskom palicom Bisera Čadlovskog, dok soliste, festivalski hor i festivalski orkestar čine najistaknutiji muzičari grada.
 
Na programu će se naći će Karmen uvertira, arija Žena je varljiva, arija Rusalke, opera Trubadur- Hor cigana, duet Lovci na bisere, arija Judite, opera Travijata- Hor ciganki, opera Travijata u duetu Violete i Alfreda, opereta Vesela udovica-duet, opera Nabuko, opera Turandot- arija princa Kalafa i opera Travijata - Vinska pesma
 
Petak, 5. jul rezervisan je za hor Alegria iz Turske, Vox Lychnidos iz Severne Makedonije, omladinski hor Cantemus, Denisa Ceausova i Conductora iz Moldavije, vokalni ansambl Univeziteta na Krfu kao i Hor muzičke škole Niš. U  subotu, 6. jula gledaoci će imati priliku da uživaju u Ženskom pevskom zboru Lilith iz Slovenije, Akademskom horu Sexaginta Prista iz Bugarske, Omladinskom horu Krančević iz Sremske Mitrovice. Takođe, nastupiće i Komerni hor  Akademije za muziku iz Slovenije, Vokalni ansambl Brevis iz Hrvatske, Ekumenski hor Konkatedrale Svetog Petra iz Crne Gore kao i hor Technik STU iz Slovačke.
 
Nedelja, 7. jul ujedno i poslednji dan rezervisan je za svečano zatvaranje, dodelu nagrada i zajedničko pevanje Tebe poem, kao i za Negotinsko pevačko društvo, Ivanu Mirović i operu Gloria, a revijalno nastupiće Avia Ahangeli, Voja Spasić i Jasmina Novokmet. 
 
U pratećem programu biće održana promocija monografije o Vladimiru Kranjčeviću, promocija diska Snežane Spasić kao i diska Katarine Simonović Ivanković, a biće održano i predavanje Umetnost vokalne izgradnje ansambla na kome će predavač biti dirigentkinja i prorektorka Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr Jasenka Ostojić.
 
Internacionalne horske svečanosti održavaju se na svake dve godine počevši od 1966, a pravo na učešće ostvaruju svi amaterski horski ansambli.

O autoru