Koncert klasične muzike pod nazivom Srcem po žici održaće se u sredu, 3. jula u Velikoj dvorani Hrišćanske adventističke crkve sa početkom u 19 časova. Pred publiku naći će se mladi umetnici sa Akademije umetnosti u Novom Sadu i umetnici Fakulteta umetnosti u Nišu.

Anja Janković (violina), Simona Deretić (violina), Nevena Kostić (viola) i Isidora Krmpotić (violončelo) nastupaju kao kvartet iz Novog Sada i predstaviće delo Smetane - Kvartet br. 1 u e-molu.

Ovaj kvartet često nastupa u Novom Sadu i počastvovali su nas da i ovde podele svoju muziku. Studenti iz Novog Sada koji su vrlo uspešni muzičari će nam u sredu predstaviti jednu od težih kompozicija ''Gran duo concertante'', objasnila je za Studentski dnevni list učesnica i studentkinja četvrte godine Fakulteta umetnosti Milana Trujanović.

Anja Riđešić (klavir), Ljubiša Popović (kontrabas) i Petar Radivojević (violina) sviraće Gran duo cencertante - Botezini (Botessini). Radivojević će svirati Ščedrin (Schedrin): In the style od Albeniz, uz pratnju Anje Riđešić.

Anja Riđešić sviraće Casta Diva iz opere Norma - Belini Talberg (Bellini-Thalberg). Kvartet za četiri violine Ignac Lahner (Ignaz Lachner) sviraće Petar Radivojević, Anja Janković, Milica Mitrović i Milana Trujanović.

Milica Mitrović (violina) i Milana Trujanović (violinu) sviraće Leklerovu (Leclair) Prvu i petu sonatu op. 3.

Mnogi od ovih mladih muzičara iza sebe imaju brojne nagrade i koncerte, dok su Petar Radivojević, Anja Janković, Ljubiša Popović, Milica Mitrović i Milana Trujanović završili i Školu za muziče talente u Ćupriji.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

O autoru