U periodu od 8. do 14. februara na repertoaru bioskopa „Vilin Grad” naći će se četiri nova filma  „Jadna stvorenja”, „Divno venčanje”, „Živi i zdravi” i „Ružica i kamena trolica”.

Jadna stvorenja, je priča o neverovatnoj ženi Beli Bakster, koju je brilijantni naučnik dr Godvin Bakster ponovo vratio u život. Bela Bakster je pod doktorovom zaštitom i žudi za svetom koji joj nedostaje tako da odlučuje da pobegne sa Dankanom Vederbernom, uglađenim advokatom. Oni odlaze na vrtoglavu avanturu širom sveta, a Bela Bakster postaje nepokolebljiva u svojoj nameri da se zalaže za jednakost.

Divno venčanje je nastavak napete ljubavne priče po istoimenom romanu. Priča se odvija između Ebi, devojke koja beži od prošlosti, i Travisa, momka kog je upoznala na fakultetu. U nastavku ove uzbudljive romanse dolazi se do saznanje da Ebi postaje gospođa Medoks. Ljubitelji ove romanse dobiće odgovore na sva pitanja o danu i noći njihovog venčanja u ovoj burnoj priči.

Živi i zdravi prati radnju koja se dešava dva dana pre svadbe kada Dragana odlučuje da ipak ne želi da se uda, ali sve je spremno: rodbina je pozvana, pokloni su kupljeni, muzika je plaćena. Za Lesa, strogu i surovu glavu mladoženjine porodice, otkazivanje svadbe nije u opticaju, dok mladoženja Momo ipak gaji nadu da će mlada Dragana ostati. Ovo je početak najveće farse koja je priređena na poluostrvu, začinjena velikom količinom dinamita, ali i tradicijom i običajima.

Ružica i kamena trolica govori o Ružici, cvetnoj vili, koja je uvek sama i sanja da ima bar jednog prijatelja, ali je previše uplašena da napusti svoj grm. Porodica miševa koja živi ispod Ružice ima rešenje: gospodin i gospođa Maus žele da se Ružica uda za njihovog sina Karla. Iako ne želi da se uda, Ružica pod pritiskom pristaje, ali je u poslednjem trenutku spasava leptir Svila i njih dvoje postaju prijatelji. Kada je Svila kidnapovan od strane kamenog trola, Ružica shvata da mora da prevaziđe svoje strahove i da spasi svog prijatelja.

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad.

O autoru