Na repertoaru bioskopa „Vilin Grad” u periodu od 7. do 13. marta naći će se šest novih filmova: „Ruski konzul”, „Bartonova akademija”, „Hotel Palas”, „Kung Fu Panda 4”, „Zona interesa” i „Imaginarni”.

U filmu Ruski konzul je glavni lik doktor Ilija Jugović i po kazni dobija premeštaj u bolnicu u Prizrenu. Upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića koji je ruski konzula, psihijatrijskog pacijenta koji tvrdi da će Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko. Protiv Božovića se okreću albanski moćnici koji pokušavaju da ga isele, ali u njegovu zaštitu staje doktor Jugović.

U filmu Bartonova akademija nalazi se skromni profesor, koji radi u prestižnoj američkoj školi i primoran je da tokom božićnog raspusta ostane u kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gde da odu za praznik. Sa jednim od učenika od razvija neočekivanu povezanost, koji je emotivno oštečen i veoma pametan, ali i problematičan, i kuvaricom koja je izgubila sina u Vijetnamu.

Hotel Palas je dizajniran dvorac početkom 20. veka i on je smešten u centru snežne doline u Švajcerskoj. U bajkovitoj atmosferi i gotskom stilu, u hotelu odsedaju svake godine bogati i razmaženi gosti. Uoči proslave Nove 2000. godine, svi su se okupili kako ne bi propustili neponovljivi događaj. Mnogo konobara, recepcionara i kuvara je bilo kako bi ispunili sve bizarne zahteve. Pre dolaska gostiju, menadžer hotela Hansueli nadzire osoblje, naglašavajući da iako je zora novog milenijuma, nije smak sveta. Provokativna crna komedija nastaje preplitanjem svih dešavanja.

Kung Fu Panda 4 govori o Pou, Zmajevom ratniku koji je pozvan da bude vrhovni vođa Doline mira. To dovodi do novih problema. Po mora brzo da nađe i obuči novog Zmajevog ratnika kako bi što pre preuzeo novi položaj. Da stvari budu još gore, nedavno je viđena zla, moćna čarobnica Kameleonka. Ona drži svoje male oči uperene u Poov štap mudrosti, što bi joj dalo moć da ponovo prizove sve zlikovce u carstvo duhova, koje je Po pobedio. Po će pomoć pronaći u u obliku lukavog, oštroumnog lopova Žen, stepske lisice, koja će mu se uvući pod kožu i čije će se veštine pokazati neprocenjivim. U  potrazi da zaštite Dolinu mira od Kameleonkinih reptilskih kandži, oni će morati da sarađuju. Po će tada otkriti da se heroji mogu naći na najneočekivanijim mestima. 

U filmu Zona interesa će komadant Aušvica, Rudolf Hes i njegova žena Hedviga nastoje da stvore život iz snova za svoju porodicu, u kući sa vrtom koja se nalazi pored logora.

Imaginarni je horor film koji zadire u nevinost imaginarnih prijatelja i traži odgovor na pitanje: da li su imaginarni prijatelji zaista plod dečije mašte ili paravan za nešto strašnije? Kada se Džesika useli u dom iz detinjstva sa porodicom, njena najmlađa ćerka Alis stvara jezivu privrženost medveđu koji se zove Čonsi i živi u podrumu.Alis i Čonsi počinju da igraju igrice koje su u početku razigrane, ali postaju zlokobnije. Kako vremenom Alisino ponašanje postaje zabrinjavajuće, Džesika interveniše i shvata da je Čonsi mnogo više od plisanog mede.

Karte se mogu naći na blagajnama bioskopa Villin Grad.

O autoru