U utorak, 7. novembra sa početkom u 18 časova u Narodnom pozorištu održaće se promocija knjige „Vek slikan mikrofonom” autora Dragoslava Simića. Ova knjiga predstavlja zbirku priča o našoj usmenoj istoriji.

Knjiga Vek slikan mikrofonom uključuje priče iz jugoslovenske porodične istorije scenariste Siniše Pavića, učesnika i svedoka Prvog i Drugog svetskog rata, kao i figura iz političkog, umetničkog i kulturnog života Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, Srbije i sveta. Takođe, uključeni su i razgovori, vođeni sa raznolikim sagovornicima: sa unukom Nikole Pašića, Latinkom Perović, Rankom Bugarskim, Leonidom Šejkom, Ljiljanom Đurđić, Milom Lomparom i drugima.

 Za svaku priču dat je QR kod, koji se može skenirati i odvesti čitaoca na sajt autora, što čitaocima omogućava da pored štampanog izdanja čuju kako su ljudi iz knjige izvorno govorili.

Dragoslav Simić dugogodišnji je urednik dokumentarnog programa Radio Beograda 2. Ima svoju autorsku emisiju pod nazivom Knjige koje govore. Autor je knjiga Ženski logor na Golom otokuRaskol u eteru, Autobiografije uživo – od Slobodana Jovanovića do danas, Dražesni KGB, javi se kao i Glasom pisana istorija. Dobitnik je nagrade Zlatni mikrofon Radio Televizije Srbije za 2007. godinu. Dobitnik je i mnogih nagrada Radio Beograda kada je u pitanju sfera dokumentarnog radio-novinarstva.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane. 

O autoru