Promocija poslednjeg broja časopisa „Gradina za 2022. godinu biće održana u sredu 15. novembra sa početkom u 12 časova u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Ova promocija poslednjeg broja ujedno je i najava periodičnog izlaženja časopisa, što podrazumeva da će svaki novi broj „Gradine izlaziti na tri meseca.

Značajnost ovog broja ogleda se u dve tematske celine na koje je u časopis podeljen, pored ostalih priloga.

Prva tematska celina sadrži poeziju najmlađe generacije pesnika i nosi naziv Niš Calling. Tematsku celinu je pripremio član redakcije Zvonko Karanović, a ona sadrži poeziju Jovana Veljkovića, Lidije Tasić, Dimitrija Nikolova, Anje Ilić, Strahinje Kostadinovića, Jovane Bajagić i Nenada Kostića.

Druga tematska celina se ogleda u tekstovima sa okruglog stola koji je održan septembra 2021. godine povodom 30. godina Književne kolonije Sićevo. Tekstovi sa okruglog stola su posvećeni kapitalnom izdanju Sabrana dela Branka Miljkovića, koje je objavljivano u periodu od 2015. do 2019. godine u izdanju Niškog kulturnog centra. Članci sa okruglog stola sadrže nove stavove i razmišljanja onih koji su spremali ovo izdanje. Iza tekstova koji su objavljeni stoje Goran Maksimović, Milena Aleksić, Jelena Novaković, Jelena Mladenović, Snežana Milosavljević Milić, Jovan Mladenović i Aleksandar Kostadinović.

Na konferenciji za štampu učestvovaće autori ovog broja Gradine kao i urednici časopisa.

O autoru