Niško Narodno pozorište za decembar mesec pored predstava donosi i godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva „Abrašević”, svečano otvaranje 54. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije, koncert Tijane Bogićević, kao i koncert ansambla narodnih pesama i igara Srbije „Kolo”.

Predstave koje će se naći na repertoaru Narodnog pozorišta u decembru mesecu su: Brod za lutke, Ksenija i lovac, Per Gint u kraljevstvu trolova, Malčić Palčić, Nedostajanje, Grad svetlosti, Strašila iz ormana, Pradevojčica, Zlatna ribica, Pop Ćira i pop Spira, THE PARTY, Heroj nacije, Preljubnici, Polanski protokoli, Sladoled, San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje), Kokoške, Neki to vole vruće, Seme, kao i THE PARTY II.

Prvi i drugi dan ovog meseca rezervisan je za predstavu Brod za lutke Milene Marković, a u režiji Ive Milošević, koja počinje u 20 časova. Sutradan, odnosno 3. decembra sa početkom u 18 časova održaće se godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva Abrašević.

Ponedeljak, 4. decembar donosi svečano otvaranje 54. susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije sa početkom u 12 časova. Tog dana će se sa početkom u 12 časova i 15 minuta izvesti predstava Pozorišta mladih iz Novog Sada pod nazivom Ksenija i lovac. U utorak, 5. decembra Narodno pozorište nudi tri izvedbe: Per Gint u kraljevstvu trolova, predstavu Malog pozorišta Duško Radović iz Beograda, sa početkom u 10 časova, Malčić Palčić, predstavu Pozorišta lutaka Pinokio iz Beograda, sa početkom u 13 časova, kao i Nedostajanje, predstavu Pozorišta lutaka iz Niša.

U sredu, 6. decembra publika će moći da uživa uz predstavu Grad svetlosti sa početkom u 12 časova. Isti dan sa početkom u 18 časova na repertoaru se nalazi predstava Strašila iz ormana. Narednog dana, prikazaće se predstave: Pradevojčica, sa početkom u 10 časova, Zlatna ribica, sa početkom u 15.30, kao i Pop Ćira i pop Spira sa početkom u 19.30 časova.

Petak, 8. decembar zakazan je za koncert Tijane Bogićević.

Subota, 9. decembar je rezervisana za predstavu Marka Kamoletija, a u režiji Marka Đurića, THE PARTY, kao i za predstavu Heroj nacije Ivana M. Lalića, a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. U nedelju, 10. decembra sa početkom u 20 časova izvešće se gostujuća predstava Žorža Fejdoa, a u režiji Božidara Pešića i Igora Ivanovskog, pod nazivom Preljubnici.

Narednog dana, scena Narodnog pozorišta donosi premijeru predstave Polanski protokoli. Predstava je rađena po motivima iz romana Herceg Polanski Miloša Grozdanovića, adaptaciju i režiju je radio Aleksandar Mihailović, dok je za dramatizaciju bio zadužen Nenad Prokić. Utorak, 12. decembar donosi predstavu Sladoled, dok su sreda i četvrtak rezervisani za San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje). Već u petak, 15. decembra, izvešće se predstava Kokoške Žarka Jokanovića, a u režiji Marka Jovičića. 

Ansambl narodnih pesama i igara Srbije Kolo održaće koncert pred niškom publikom u subotu, 16. decembra sa početkom od  20 časova. 

Nedelja donosi čuveni mjuzikl Neki to vole vruće, dok je četvrtak, 21. decembar rezervisan za predstavu Kokoške sa početkom u 20 časova. Petak i subota zakazani su za predstavu Seme, čiji je tekst i režiju radio Miroljub Nedović. U sredu, 27. decembra publika će imati priliku da prisustvuje premijeri predstave THE PARTY II, dok će se prva repriza održati već sledećeg dana, u četvrtak, 28. decembra.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta. 

      

O autoru