Na repertoaru bioskopa „Cineplexx” u periodu od 7. do 13. marta naći će se sledeći filmovi: „Bartonova akademija”, „Zona interesa”,  „Ruski konzul”, „Kung Fu Panda 4”, kao i  „Imaginarni”.

Bartonova akademija je film u kome je skromni profesor prestižne škole primoran da tokom božićnog raspusta ostane u kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gde da odu za praznik. On razvija neočekivanu povezanost sa jednim od njih, emotivno oštećenim, pametnim, problematičnim učenikom i školskom kuvaricom koja je izgubila sina u Vijetnamu.

Ratna drama pod nazivom Zona interesa govori o Hedvig i Rudolfu Hes koji žive sa svojom decom u kući iz snova: okruženu su idiličnom baštom i jezerom gde porodica uživa. Krici, pucnji i buka, koji se čuju preko ograde, ne utiču na njih. Naprotiv, nacistički komandant Rudolf Hes vrlo ceni to što radi pored kuće. Neposredno iza baštenskog zida njegove kuće nalazi se koncentracioni logor Aušvic.

Novo domaće ostvarenje, Ruski konzul koji prati doktora Iliju Jugovića, a koji po kazni dobija premeštaj bolnicu u Prizrenu. Tu upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića, ruskog konzula koji tvrdi da će Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko.

Animirani film Kung Fu Panda 4 prati Poa, koji se nakon duge borbe protiv zla želi odmoriti. Pozvan je da postane duhovni vođa Doline mira, što ide u korist zloj čarobnici Kameleonki. Ona namerava da Pou preotme štap mudrosti kako bi prizvala sve zlikovce koje je prethodno pobedio. Kako bi spasio svet, Po se udružuje sa lukavom lisicom Žen.

Imaginarni je horor film, a prati priču Džesike i njene ćerke Alis, koja razvija čudnu privrženost prema medvediću Čonsiju. Alis i Čonsi počinju da se igraju, što prelazi u opasne i jezive situacije. Džesika vremeno shvata da je Čonsi ipak nešto mnogo strašnije od obične plišane igračke.

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx, kao i putem aplikacije CineplexxRS.

O autoru