Na repertoaru bioskopa „Vilin Grad”, u periodu od 30. novembra do 6. decembra, naći će se četiri nova filma: „Titina”, „Lost Country”, „Čudna strana života”, kao i „Pačija posla”.

Animirani film Titina govori o vazduhoplovnom inženjeru Umbertu Nobilu koji uživa u društvu svog voljenog psa, Titine. Jednog dana slavni norveški istraživač Roald Amundsen kontaktirao je sa njim u nameri da vazdušnim brodom osvoje Severni pol, a Nobile želi uđe u istoriju. Odvodi Titinu sa sobom i tada neverovatni trio kreće u potragu za poslednjim neotkrivenim mestom na Zemlji. Njihova potraga je uspešna, ali nakon toga dvojica muškaraca počinju da se raspravljaju oko slave. Očima Titine otkriva se istina o trijumfu i porazu.

Film Lost Country, reditelja Vladimira Perišića, prikazuje Srbiju 1996. godine, tokom studentskih demonstracija protiv Miloševićevog režima. Film prati Stefana koji prolazi kroz sopstvenu revoluciju, suočen sa činjenicom da je njegova majka portparolka i saučesnica korumpirane vlasti.

Čudna strana života prikazuje Silvu koji jašući kroz pustinju odlazi u posetu svom prijatelju šerifu, Džejku. Raduju se susretu, ali već sledećeg jutra Džejk otkriva razlog putovanja, a to nije prisećanje na uspomene i njihovo prijateljstvo.

Animirani film Pačija posla govori o porodici Malard koja je zapala u kolotečinu. Dok je tata Mak srećan što svoju porodicu čuva na bezbednom mestu, mama Pem želi da sinu Daksu i ćerki Gven pokaže ceo svet. Nakon što je na njihovo jezero sletela porodica pataka selica i ispričala im uzbudljive priče o raznim mestima, Pem počinje da ubeđuje Meka da krenu na porodično putovanje preko Njujorka, sve do tropske Jamajke.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni bioskopa Vilin Grad

O autoru