Na repertoaru u periodu od 1. do 7. februara u bioskopu „Cineplexx” biće prikazana četiri nova filma: „Argajl”, „Priča o čarobnom maču”, „Dule Savić, a u Londonu muk” i „Ferari”.

Argajl je špijunski triler koji menja pogled na svet i percepciju stvarnosti. Eli Konvej je povučena spisateljica za koju je idealno veče provedeno kod kuće, uz kompjuter i sa mačkom koja se zove Alfi. U jednom trenutku, njene izmišljenje knjige o tajnom agentu Argajlu i njegove misije da razotkrije svetsko špijunsko udruženje, postaju stvarnost i time mirne večeri kod kuće postaju prošlost.

Priča o čarobnom maču je priča o mladom ratniku Kosti i njegovom najboljem prijatelju čarobnom maču koji govori, a njegovo ime je Čudoš. Njih dvojica kreću na izazovni put, kako bi našli opasno čudovište, Belu sneku. Na izazovnom putu upoznaju čarobnicu Freju koja će se pridružiti u ovoj borbi da spasu svet i time pokažu da je ljubav zapravo večna.

Dule Savić, a u Londonu muk je priča o uzbudljivom kraju utakmice kada je Dušan Savić levom nogom dao gol u samoj završnici i time izazvao neviđenu tišinu do tada na stadionu Hajberi.

Ferari je biografski film o italijanskom proizvođaču trkačkih automobila Encu Ferariju. U filmu se govori o svim njegovim profesionalnim i personalnim borbama tokom 1997. godine. Leto 1957. godine nakon spektakla Formule 1, Enco Ferari upada u krizu: porodičnoj fabrici koja je izgrađena pre deset godina preti bankrot, a njegov brak je razoren gubitkom sina Dina. Ferari se bori i na privatnom planu oko priznanja sina Pjera kog je dobio sa Linom Lardi. Pored toga, tu je i pritisak da se poveća proizvodnja automobila iako su u toku pripreme za trku Mille Miglia

Karte se mogu naći na blagajnama bioskopa Cineplexx, kao i putem aplikacije CineplexxRS

O autoru