Na repertoaru bioskopa Cine Grand u periodu od 30. novembra do 6. decembra naći će se pet novih filmova: „Operativac, „Pačija posla, „Čudna strana života, „Titina kao i „Lost country.

Film Operativac prati bivšeg agenta specijalnih službi Mejsona, koga tumači Džon Sina, a koji je i dalje željan dešavanja i adrenalina. Tu želju ispunjava mu šef i vraća ga u akciju. Njegov zadatak je da bude telohranitelj novinarke Kler Velington koja pokušava da se probije kroz intervjuisanje predsednika Paldonije, Huana Venegasa. Po sletanju u Paldoniju, upoznaju Venegasa i neko napada njihov automobil. Kako bi sačuvali svoje živote, primorani su da pobegnu od onoga što se čini kao državni udar.

Pačija posla odvode porodicu Malard u avanturu. Iako je tata Mak zadovoljan što mu je porodica na bezbednom, na jezeru u Novoj Engleskoj, mama Pem želi da njihovi sin i ćerka vide ceo svet. Kada su se na svom jezercetu sreli sa drugom porodicom pataka koja im je ispiričala priče o dalekim mestima, oni se odlučuju da posete sva uzbudljiva mesta, preko Njujorka, pa do Jamajke.

Čudna strana života posle 25 godina spaja prijatelje Silvu i Džejka. Silva je jašući kroz pustinju stigla do Džejka da ga poseti. Ipak, Džejk već sledećeg dana otkriva da to prisećanje na davne uspomene nije pravi razlog njihovog susreta.

Film Titina prati italijanskog vazduhoplovnog inženjera Umberta Nobilu i njegovog psa Titinu kog je spasio sa ulica Rima. Jednog dana od norverškog istraživača Roalda Amundesena dobija ponudu da osvoje Severni pol vazdušnim brodom. Njih dvojica zajedno sa Titinom odlaze u potragu koju uspešno vrše, ali nakon nje počinju da se svađaju oko slave. Ipak, u Titininim očima može da se vidi cela priča kako o pobedi tako i o porazu kroz koji prolaze.

Lost Country je film reditelja Vladimira Perišića koji prikazuje Srbiju davne 1996. godine kada su održavane demonstracije studenata protiv režima Slobodana Miloševića. Mladi Stefan ipak prolazi kroz revoluciju u samom sebi. S jedne strane nalazi se njegova majka, portparolka korumpirane vlasti, a sa druge strane njegovi prijatelji koji se bore protiv te vlasti.

Ulaznice su dostupne na blagajni bioskopa Cine Grand.

O autoru