Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Na današnji dan

Milan Caci Mihailović – poznati televizijski i pozorišni glumac

Dijana Dinić 8.1.2023. Komentari

Na današnji dan 1949. godine rođen je naš televizijski i pozorišni glumac Milan Caci Mihailović. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je glumu u klasi profesora Milenka Maričića. Od 1973. godine stalni je član Pozorišta „Atelje 212”.

Foto: printscreen

Prvu ulogu u Narodnom pozorištu Mihailović je odigrao 1970. godine. Prijavio se sam za ulogu Gavrila Principa u predstavi Sarajevski atentat i prvi put se susreo sa velikim glumačkim imenima kao što su Jovan Miličević, Predrag Tasovac, Petar Banćević, Mihajlo Viktorović.

Poznati glumac živeo je u skromonoj porodici. Njegov otac završio je trgovačku školu, radio je kao knjigovođa, a kasnije i kao šef računovodstva i bio je poznat u gradu. Otac Mihailovića stalno je radio da bi izdržavao svoju porodicu. U pozorištu njegov deda ima bitnu ulogu. Deda Trajko je bio inicijator da se napravi Dom kulture, koji je kasnije postao pozorište. Mihailović od davnina ima koren u pozorištu.

Mihailović u pozorištu Atelje 212 ima preko 40 odigranih predstava. U Narodnom pozorištu odigrao je dosta bitnih predstava, a neke svoje uloge prikazao je publici u: Zvezdara Teatru, Teatru poezije i Pozorištu Slavija.

Neke od bitnijih predstava koje igra Mihailović su: Škola za žene, Pariska komuna, Ambasador, Majka, Maratonci trče počasni krug, Majka i mnoge druge predstave.

Mihailović se pojavljuje i na televiziji. Preko 20 godina vodio je emisiju Kod dva bela goluba, a pojavljuje se i u TV serijama: Sumljivo lice, Srećni ljudi, Porodično blago, Stižu dolari, Bolji život, Tajne loze Lazarevića, Kockar. Glumio je i u filmovima: Poslednji krug u Monci, Balkanski špijun i Uslovna sloboda. Napisao je i svoju knjigu Uspomenar 212, koja ima 4 dela. 

Mihailović ima tri sina, dok su dva sina nasledila su oca i bave se glumom. Petar Mihailović proslavio se ulogom u seriji Tajne vinove loze. Njegov brat Vladislav igrao je u filmovima Munje i Šejtanov ratnik i u seriji Porodično blago. Obojica obožavaju pozorište, pa se često nalaze na pozorišnom teatru.

Izvori: atelje212.rs, 011info.com, balkans.aljazeera.net

Milan Caci Mihailović,petar mihailović,Vladislav mihailović,Atelje 212,narodno pozorište,Srećni ljudi,Porodično blago,glumac,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.