U četvrtak 30. novembra i petak, 1. decembra u Maloj sali Niškog kulturnog centra održaće se festival pod nazivom „Beldocs”. Ljubitelji  dokumentarnog filma će imati priliku da pogledaju četiri dela ovog žanra.

U četvrtak, 30. novembra sa početkom od 19 časova, publika će imati priliku da pogleda film Girls Gang, režiserke Suzane Redžine Mojres, koji govori o četrnaestogodišnjoj Leoni, uspešnoj influenserki koja živi na periferiji Berlina. Njeni roditelji shvataju da Leonina karijera može doneti ogroman finansijski potencijal i preuzimaju kontrolu. Istog dana, prikazaće se film Ko ja nisam u režiji Tunde Skovran sa početkom u 21 čas, a prikazuje Šeron Rouz Kumalo koja zapada u krizu identiteta, nakon što otkriva da je interseksualna osoba. Jedina osoba koja će joj pomoći je interseksualni muškarac za kojeg se ispostavlja da je njena čista suprotnost.

Petak, 1. decembar je zakazan za film Potpuno poverenje režiserke Ling Džang, koji će se prikazati sa početkom u 19 časova. On predstavlja prvi značajan film koji prikazuje ljude koji žive u okviru kineskog, praćenog društva i govori o tehnologiji, zloupotrebi  moći i samocenzuri koju je koronavirus naglo ubrzao. Sledeći film koji će se naći na repertoaru festivala jeste 20 dana u Mariupolju, delo u režiji Mstislava Andrijeviča Černovog, kojeg će posetioci imati prilike da pogledaju u 21 čas. Film govori o timu ukrajinskih novinara koji se jedini beleže strahote koje je ruska opsada strateškog lučkog grada Mariupolja donela i prenose svoje video-snimke.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

O autoru