U periodu od 14. do 20. decembra na repertoaru bioskopa „Vilin Grad” naći će se pet novih filmova: „Vonka”, „Krcko Oraščić i magična flauta”, „Savršeni dani”, „Maša i medved: Još zabavnije”, kao i „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo”. 

Film Vonka prati Vilija Vonku koji pun nade odlazi u središte sveta proizvodnje čokolade, a kod sebe ima samo nekoliko novčića i jedan san, a to je otvaranje sopstvene fabrike čokolade. Vili je novac brzo potrošio, što ga je primoralo da radi u obližnjoj perionici veša. Iako su Vilijevi snovi naizgled pokolebani, njegove nade nisu. Zahvaljujući njegovoj domišljatosti i pomoći nekoliko prijatelja, posebno mlade devojke Nudle, Vili postaje uporniji kako bi ostvario svoj san.

Film Krcko Oraščić i magična flauta prati mladu devojku Mariju koja na je na Badnje veče poželela da se vrati u detinjstvo. Njena želja se ostvaruje i ona se smanjuje na veličinu svojih starih igračaka koje će tom prilikom oživeti. Drveni lutak, Krcko Oraščić, pretvara se u princa Đorđa, koga je u drvenu lutku tužnog lica pretvorila kraljica pacova. Marija, Đorđe i njihovi prijatelji igračke kreću na put u čarobnu Zemlju cveća sa ciljem da spasu svet od zlih ljudi pacova.

Savršeni dani govori o Hirajami, čistaču toaleta, koji je potpuno zadovoljan svojim jednostavnim životom. Niz neočekivanih susreta otkriva sve više o njegovoj prošlosti. Film predstavlja dirljivo, poetsko razmatranje o pronalaženju lepote u svetu oko nas.

Maša i medved: Još zabavnije prati Mašu koja kreće na putovanje od šume do grada i nazad. Prva stanica je svadba, ali onog trenutka kada Maša stigne, dolazi i nevolja. Maša pravi nevolje, trka se na kolicima za tortu i juri golubove. Ovaj animirani film predstavlja dirljivu božićnu bajku usredsređenu na dvanaest meseci. Maša i njen novi prijatelj učiniće sve što mogu da zapale duh magije u srcima.

Akvamen i izgubljeno kraljevstvo prati Crnog Mantu koji je želi osvetu nakon smrti svog oca i koji se neće zaustaviti dok ne porazi Akvamena. Ovaj put, on je snažniji neko ikada i koristi moć mitskog crnog trozupca koji oslobađa drevnu i zlu silu. Kako bi ga pobedio, Akvamen će se obratiti svom bratu Ormu, bivšem kralju Atlantide, kako bi se udružili. Oni moraju ostaviti po strani sve svoje razlike kako bi zaštitili kraljevstvo i spasili porodicu i svet od uništenja.

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad.

O autoru