Tokom 2024. godine biće dodeljena Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod nazivom „Maleni cvet”. Nagrada se uručuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, a koja je objavljena na srpskom jeziku u 2023. godini. Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Niš, a organizator je Niški kulturni centar.

Nagrada Maleni cvet sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Žiri čine profesorka književnosti za decu dr Danijela Kostadinović, prozni i dečiji pisac Srđan V. Tešin, profesorka književnosti za decu dr Milica Aleksić. U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade. U obzir se neće uzimati ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično.

Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila 2024. godine. Izdavači i autori koji žele da učestvuju u konkursu treba da, najkasnije do 31. decembra 2023. godine, pošalju četiri primerka objavljenih knjiga. Knjige slati na adresu Niškog Kulturnog Centra.

Za dodatne informacije, zainteresovani se mogu javiti putem brojeva telefona: (018) 595-055 / 595-740 ili putem imejl adrese: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

O autoru