Početkom sledeće godine biće dodeljena 53. nagrada za poeziju pod nazivom „Branko Miljković”. Nagrada se uručuje za najbolju knjigu poezije objavljene na srpskom jeziku tokom 2023. godine. Nagradu dodeljuje Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture, dok je organizator Niški kulturni centar.

Nagrada se sastoji od povelje, statue i novčanog iznosa, a u konkurenciju za ovu nagradu ulaze sva prva izdanja knjige poezije objavljenih na srpskom jeziku tokom 2023. godine. U obzir se neće uzimati ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori iz poezije, antologije i slično. 

Žiri planira da ime dobitnika nagrade bude objavljeno tokom februara ili marta 2024. godine, a svečani čin dodele dogodiće se maja ili juna meseca iste godine u Gradskoj kući. Autori i izdavači koji žele da učestvuju u konkursu treba da, najkasnije do 31. decembra 2023. godine, pošalju tri primerka objavljenih knjige poezije. Knjige je potrebno slati na adresu Niškog Kulturnog Centra.

Za dodatne informacije, svi zainteresovani se mogu javiti putem broja telefona 018/595-740 ili putem imejl-adrese: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli...

O autoru