Koncert „Radosne manastirske pesme” održaće se u četvrtak 14. marta u Maloj sali Niškog kulturnog centra sa početkom od 19 časova. U programu učestvuju mr Slavko Nikolić, tenor, dr Milivoje Veljić, klavir, mr Nikola Đuričanin. violina, dr Uroš Dojčinović, gitara, dr Aleksandra Paladin, narator i voditelj.

Mr Slavko Nikolić rođen je u Kragujevcu. Magistar je umetnosti i grafički inženjer. Nikolić je operski i koncertni pevač, a nastupao je na najpoznatijim evropskim scenama sa jugoslovenskim i srpskim simfonijskim orkestrima: Beogradskom filharmonijom, simfonijskim orkestrom Narodnog pozorišta, umetničkim ansamblom MO Stanislav Binički i drugim. Njegov repertoar obuhvata vodeće tenorske uloge u operama Verdija, Pučinija, Rosinija, Đordana, Čajkovskog, Gunoa i drugih, kao i veliki koncertni repertoar. Nastupao je sa mnogim priznatim jugoslovenskim umetnicima kao što su: Radmila Bakočević, Ljiljana Molnar Talajić, Živan Saramandić, Gordanom Jevtović, Goran Gligorić, Višnja Pavlović, Jadranka Jovanović, Suzana Šuvaković Savić i drugim operskim pevačima, kao i sa umetnicima iz sveta estrade. 

Milivoje Veljić je diplomirao na Katedri za klavir, a doktorirao je na Katedri za kamernu muziku. Zaposlen je na Katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u zvanju višeg umetničkog saradnika. Najčešće nastupa sa vokalnim umetnicima kao što su: Aneta Ilić, Branislava Podrumac, Vera Miranović Mikić, Violeta Pančetović Radaković, Dragana Radaković, Dunja Simić, Jasmina Trumbetaš, Katarina Jovanović, Sanja Kerkez, Sofija Pižurica, Suzana Šuvaković Savić, Tanja Andrijić, Višnja Radosav, Dragana Popović, Ljubica Vraneš, Nataša Jović Trivić, Tamara Marković, Tanja Obrenović, Dejan Maksimović, Dušan Plazinić i drugi. 

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane. 

O autoru