U Maloj sali Niškog kulturnog centra, u subotu 25. novembra sa početkom od 19 časova održaće se koncert ansambla „Beogradski barok”.

Povodom jubilarnih 20 godina postojanja Beogradskog baroka, svi prisutni zaviriće u prošlost kroz baroknu muziku. Program je posvećen nemačkom kompozitoru Johanu Sebastijanu Bahu, a nastupaće Ana Cvetković Stojnić (sopran), Marko Živković (tenor), Milan Obradović (bariton), Karolina Beter (traverso flauta), Katarina Aleksić i Katarina Popović (barokne violine), Rastko Popović (barokna violina), Srđan Stanić (viola da gamba), Jovana Topalov (čembalo). 

Članovi ovog ansambla su muzičari koji se bave muzikom 17. i 18. veka i sviraju na replikama instrumenata iz tog perioda. Beogradski barok osnovali su violinista, Predrag Novović i grupa studenata koji su učestvovaliu u radu barokne radionice u muzičkoj školi Josip Slavenski i na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Inače, ansambl Beogradski barok je među prvima te vrste u Srbiji. Takođe, radio je sa mnogim priznatim muzičarima iz iste oblasti i nastupao širom zemlje i inostranstva.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

O autoru