Niško Narodno pozorište za novembar mesec publici donosi, pored predstava, promociju knjige „Vek slikan mikrofonom”, svečanu dodelu nagrada „NAĐI RAULA”, kao i koncert pevačice Amire Medunjanin. Što se tiče predstava ovaj mesec na scenu donosi izvedbe „Sladoled”, „Heroji nacije”, „Brod za lutke”, „Seme”, „Lice”, „THE PARTY”, „San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje)”, „Ženski razgovori”, „I svaki put je kao prvi”, „Neki to vole vruće”, „Zajedno”, „Lekcija”, „Kokoške”, „WAJ FAJ”, kao i „Dekameron”. 

Prvi dan ovog meseca rezervisan je za predstavu Sladoled Maro Gavrana, a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića koja počinje u 20 časova. Ova predstava je svojevrsna komedija koja govori o svakodnevnom životu. Prati sudbinu majke i ćerke kroz šta se prepliću različiti aspekti života. Dva dana kasnije, odnosno 3. novembra u istoj satnici održaće se predstava Ivana M. Lalića pod nazivom Heroji nacije takođe u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Subota je rezervisana za predstavu koja je nedavno doživela premijeru pod nazivom Brod za lutke autorke Milene Marković, a u režiji Ive Milošević. Početak izvođenja je takođe u 20 časova. Već u ponedeljak, 6. novembra, publika će moći da pogleda prestavu Specijalne škole sa domom učenika Bubanj u 12 časova. 

U gornjem foajeu pozorišta, u utoak, 7. novembra odražaće se promocija knjige Vek slikan mikrofonom autora Dragoslava Simića sa početkom u 18 časova, dok će se u četvrtak, 9. novembra sa početkom u 20 časova održati predstava Seme čiji je tekst i režiju radio Miroljub Nedović.

U petak, 10. novembra sa početkom u 20 časova na repertoaru se nalazi predstava Lice Aleksandra Galina, a u režiji Vasila Vasileva. Narednog dana, prikazaće se predstava THE PARTY Mark Maloletija, a u režiji Marka Đurića, koja će se održati sa početkom u 20 časova. Ponedeljak, 13. novembar nudi predstavu Ivana Velisavljevića San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje) režisera Milana Neškovića, u utorak, 14. novembra održaće se predstava Ženski razgovori, komad koji je rađen po tekstu Duška Radovića. 

Sreda, 15. novembar rezervisana za svečanu dodelu nagrada NAĐI RAULA koja počinje u 12 časova, ali i za predstave Lice sa početkom u 19.30 časova, kao i predstavu I svaki put je kao prvi režiserke Jovane Tomić, a po tekstu Borisava Stankovića i Dimitrija Kokanovog koja počinje u 20 časova.

Muzička umetnica poznata po izvođenju sevdalinki Amira Medunjanin, održaće svoj koncert  pred niškom publikom 16. novembra sa početkom u 20 časova. 

Subota, 18. novembar donosi adaptaciju poznatog mjuzikla Neki to vole vruće u režiji Aleksandra Marinkovića, koji ujedno tumači i jednu od glavnih uloga. U ponedeljak, 20. novembra u Narodnom pozorištu će se izvesti predstava Ane Đorđević pod nazivom Zajedno, ali i predstava Ežena Joneskog Lekcija, a u režiji Aleksandre Kovačević.

Petak, 24. novembar je rezervisan za pretpremijeru predstave Žarka Jokanovića pod nazivom Kokoške, a u režiji Marka Jovičića, dok je premijera predstave zakazana za sledeći dan, a repriza za nedelju, 26. novembar. U ponedeljak, 27. novembra održaće se predstava WAJ FAJ koju je režiju i tekst radio Miroljub Riki Nedović, dok će se u utorak i sredu, 28. i 29. novembra sa početkom u 20 časova prikazivati predstava Dekameron po motivima Đovanija Bokača, a u režiji Dejana Projkovskog. 

Poslednjeg dana novembra meseca publika će moći da uživa u predstavi San o zavičaju (neviđeno folk snoviđenje) režisera Milana Neškovića koja će se održati u 20 časova.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta. 

O autoru