Na repertoaru bioskopa „Vilin Grad” u periodu od 9. do 15. novembra, gledaoci će moći da uživaju uz četiri nova filma: „Kapetan Marvel 2”, „Ovuda će proći svet”, „Kantervilski duh”, kao i u filmu „Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji”. 

Kapetan Marvel 2 dolazi sa novim izazovima kada se moći Kerol Denvers prepliću sa moćima Kamele Kan i Monike Rambo. Kako bi spasile univerzum, biće primorane da se udruže i rade zajedno.

Ovuda će proći put vodi u odsečeno i zaboravljeno selo, blizu kojeg se gradi autoput. Sa njim se pojavljuje i stranac koji izaziva sumnju kod meštana. Oni strahuju od promene koju put donosi i sa nepoverenjem smatraju da stranac ima veze sa tim i da krije svoje namere. Nekoliko nesporazuma i laži  bilo je dovoljno da netrpljivost preraste u sukob. Međutim, Jana, devojka iz sela, se zaljubljuje u stranca i shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nadvila nad njim.

Kantervilski duh govori o modernoj američkoj porodici iz Engleske s kraja devetnaestog veka, kada naučni pronalazak donosi nove poglede na svet. Porodica se useljava u svoju novu seosku kuću kako bi saznala da li je okružena duhovima. U momentu kada pokušava da uplaši nove ukućane, Ser Siomon Kantervil se susreće sa novim izazovima, i ako uspešno pohodi terenom više od tri stotne godina.

Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji je film koji predstavlja desete Igre gladi smeštene 64 godine pre prvog filma. Osiromašeni Distrik 12 predstavlja Lusi Grej, a osamnaestogodišnji Koriolan Snou je njen mentor. Lusi ne predviđa pobedu, i ako ima šanse su protiv njega. Međutim Snou misli da bi mogao da preokrene šanse u njihovu korist, nakon što privuče pažnju celog Panama prkosnom pesmom za vreme ceremonije žetve. Da bi preživeli i otkrili ko je pevačiva, a ko zmija, Snou i Lusi se utrkuju sa vremenom da bi preživeli, kombinujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost. Njihove sudbine su isprepletene, a svaki izbor koji Snou donese mogao bi da dovede do trijumfa ili propasti. U areni se dešava borba smrti, a van nje Snou se oseća osuđenim na propast vagajući između potrebe da sledi pravila i želje da preživi bez obzira na sve.

Karte se mogu nabaviti na blagajni bioskopa Vilin Grad.

O autoru