Na repertoaru bioskopa „Vilin Grad” u periodu od 14. do 20. marta naći će se tri nova filma: „Ja kapetan”, „Amelijina deca”, kao i „Toni, Šeli i magično svetlo”.

Ja kapetan prati dva mlada čoveka, Sejdu i Musa koji napuštaju Dakar kako bi dospeli do Evrope, a sve kroz opasnosti pustinje, strahote libijskih zatvora i opasnosti mora.

Film Amelijina deca govoru o Edvardu i njegovoj devojci koji žele da pronađu njegovu biološku porodicu. Potraga ih vodi do veličanstvene vile u planinama severnog Portugala. Pun uzbuđenja, Edvard počinje da shvata da ga sa porodicom povezuje monstruozna tajna

Toni, Šeli i magično svetlo animirana je priča o Toniju, detetu čiji su roditelji suviše kontrolisano nastrojeni. Oni ga drže u svojevrsnoj izolaciji i teraju ga da nosi svetleću kacigu. Sve se menja kada se u Tonijev komšiluk useli devojčica Šeli. Njih dvoje, kako to samo deca umeju, zajedno ustaju protiv parališućih pravila sredine u kojoj žive i prosipaju svetlost po starom zdanju. Šta ako njegovi roditelji ipak i nisu tako zli, već čuvaju neku tajnu?

Karte se mogu naći na blagajnama bioskopa Villin Grad.

O autoru