U sredu 27. marta sa početkom u 19 časova u Galeriji Niškog kulturnog centra svečano će se otvoriti izložba radova Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije.

Kako objašnjava master predsednica udruženja Vesna Sekulić, ULUKIM je još uvek tu: okuplja svoje članove, održava kontinuitet postojanja i stvara uslove da umetnost i dalje može da se razvija. Udruženje okuplja sve one koji žive na prostoru Kosova i Metohije.

Data nam je šansa da svojim delovanjem napravimo nešto što će buduće generacije imati priliku da nastave. Ukoliko se pruži prilika, čovek može postići svašta. Može razbiti svoje barijere. Može pomeriti planine. Sa svojom maštom i emocijama, umetnost u rukama čoveka dobija pravo obličje, ističe Sekulić. 

Vesna dalje navodi da nije lako držati i okupiti sve pod istim plaštom, ali da se potrebno dosta volje i upornosti kako bi svi bili zadovoljni. Pojašnjava da je generacijski jaz umanjen činjenicom da svi oni koji su nekada bili studenti svojim profesorima imaju tu priliku da stoje ramu uz rame zajedno i utiču na Udruženje. 

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

O autoru