Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Priča o dekadenciji i izopačenosti Holivuda na platnu bioskopa „Cine Grand”

Milena Mladenović 12.1.2023. Komentari

Na repertoaru bioskopa „Cine Grand” u periodu od 12. do 18. januara naći će se četiri nova filma: „Fabelmanovi”, „Mala banda”, „Linija” i „Vavilon”.

Foto: printscreen/Jutjub

Fabermanovi je uzbudljivi, polu-autobiografski film kroz koji nam Spilberg donosi priču o mladiću osetljvih godina koji će otkriti potresnu porodičnu tajnu. Ta tajna će mladića inspirisati da uroni u svet filmova kroz koje će spoznati istinu o sebi, ali i o drugima.

Posetioce bioskopa na velikom platnu očekuje i uzbudljiva avantura četiri prijatelja, dvanaestogodišnjaka, koji dolaze na ideju da najzad stanu na kraj fabrici koja zagađuje njihovu reku. Mala banda prati dogodovštine Kata, Fuada, Antoana i Emea koji uz puno smeha, hrabrosti i domišljatosti kreću u veliku i nezaboravnu avanturu, učeći da se zajedno bore za ono do čega im je najviše stalo – za drugarstvo i prirodu.

Drama Linija nam donosi napetu priču o Margaret koja dobija tromesečnu zabranu prilaska svojoj majci, nakon što ju je udarila. Međutim, 200 metara koji je dele od majčinog doma, samo će pojačati njenu želju da bude što bliže svojoj porodici.

Vavilon predstavlja priču epskih razmera čija se radnja odigrava dvadesetih godina prošlog veka u Los Anđelesu. Ovo ostvarenje režisera Dejmijena Šazela prati više različitih likova tokom njihovih uspona i padova za vreme neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u Holivudu od najranijih početaka. U glavnim ulogama će se naći: Bred Pit, Margo Robi, Dijego Kalva i mnogi drugi.

Karte se mogu kupiti na blagajni bioskopa ili putem sajta.

kultura,Cine Grand,fabermanovi,mala banda,linija,vavilon,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.